Unieke foto's van Marilyn Monroe ontdekt

Unieke foto's van Marilyn Monroe ontdekt

MarkMoed 1557
Astrid en Ben Franse reizen al heel lang door de VS om vintage producten voor hun bedrijf Bennies Fifties in te kopen. 25 jaar geleden kochten ze een doos met knipsels over Marilyn Monroe. Ze controleerden de doos niet echt en terug in Nederland verdween de doos onder een bureau en werd daar vergeten.

Toen een in Marilyn Monroe geïnteresseerde klant twintig jaar geleden in de winkel verscheen kwam de doos weer in gedachten. De doos bleek niet de knipselverzameling van een Marilyn Monroe-fan te bevatten maar het bleek het zoekgeraakte archief te zijn van Miss Emmeline Snively, de eigenaresse van het Blue Book Agency en de de ontdekker van Marilyn Monroe alias Norma Jeane Baker.

Een schat aan informatie

Astrid werd helemaal geobsedeerd door het archief en ze besloot dat het met de fans gedeeld moest worden. Astrid: 'We zijn echt wekenlang bezig geweest om alles te rubriceren, de doos bleek een schat aan missende informatie te bevatten. Er is veel bekend over de fameuze Marilyn, maar weinig over haar jaren als model.'

Boek

Het resultaat is het boek "Before Marilyn, The Blue Book Modelling Years", dat gaat over de vrijwel onbekende eerste periode in Marilyns carriere. Het komt op een mooi moment, want het is dit jaar 70 jaar geleden dat Marilyn het modellenbureau van Miss Snively binnenstapte.

Unieke foto's

In het boek worden alle details van de modellenperiode bekend gemaakt, compleet met unieke, nog nooit eerder gepubliceerde foto's. Het boek is nu te koop in Nederland, Engeland en Amerika. Er wordt in Amerika ook aan een documentaire over Marilyns Blue Book jaren gewerkt.

Verkoopinformatie

Het Engelstalige boek is bij de bekende verkoopadressen en de winkel van Bennies Fifties in Den Haag te koop voor een verkoopprijs van € 26,95. Binnenkort is er ook een tentoonstelling van Marilyn Monroe te bezichtigen in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

afbeelding van MarkMoed
Door: Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark