Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

Fokelien Broekstra 921
Wist jij dat je bij een uitvaart ook foto’s kan laten maken? Hiervoor zijn speciale afscheidsfotografen. Bij een uitvaart staat emotie centraal. Je beleeft het vaak in een roes. Achteraf kan het fijn zijn nog eens rustig terug te kijken naar de dag van het laatste afscheid.

Afscheidsfotografie als herinnering

Afscheidsfotografie is een nieuwe mogelijkheid bij een uitvaart. Een afscheidsfotoboek is voor sommige mensen een belangrijke herinnering. Een laatste hand op een kist, de rouwstoet, slotwoord, condoleance. Alle onderdelen kunnen worden gefotografeerd door een speciale afscheidsfotograaf.  Er wordt met respect omgegaan met de situatie en iedereen wordt in zijn waarde gelaten.

Afscheidsfotografie als onderdeel van de rouwverwerking

Er is gebleken dat een fotoreportage van de uitvaart van onschatbare waarde kan zijn voor de nabestaande. Ook familieleden die door omstandigheden niet bij het afscheid aanwezig konden zijn, hebben op deze manier toch het gevoel dat ze erbij waren. Voor de naasten van een overleden persoon kan het fijn zijn het afscheid nog eens op een waardige manier te beleven. 

Word jij gevraagd om foto’s te maken?

Jij bent de fotograaf binnen de familie, een familielid overlijd, je probeert je sterk te houden en dan komt de vraag: "wil jij foto’s maken?"  Mensen kunnen moeilijk "nee" zeggen. Maar denk goed over je beslissing na. Als iemand dichtbij je staat, kan het heel moeilijk zijn. Ook kun je door je eigen verdriet dingen over het hoofd zien of in het ergste geval, instorten. Wij willen je daarom meegeven dat je "nee" mag zeggen en dat dit niks is om je voor te schamen.

Toch wel de fotograaf

Besluit je toch wel zelf de uitvaart te fotograferen, dan is het belangrijk dat je let op details. Een hand op de kist of een kindje dat iets bijzonders doet. De sprekers moeten mooi op foto, vergeet geen overzicht te maken. 

Zou jij een afscheidsreportage kunnen maken?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien