Uitslag fotowedstrijd 'Winter Wonderland'

Uitslag fotowedstrijd 'Winter Wonderland'

Jasper van Bladel 2276
De winter is altijd een bijzonder fotogeniek seizoen. Jullie mochten daarom de camera uit het vet halen voor onze fotowedstrijd Winter Wonderland. Hierbij de uitslag. Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Sneeuw, ijs en mist doen het altijd goed op de foto. Vandaar dat het thema voor onze fotowedstrijd Winter Wonderland was. Het aantal inzendingen was overweldigend, dank jullie wel!

Deze foto trok echter onze aandacht. Een mooi winterlandschap in een schitterende omzetting in zwart-wit. Mooi met een persoon in de achtergrond, zoals de titel al zegt een eenzame schaatser. Gefeliciteerd Martin van der Veen

Bekijk hier alle inzendingen

Hoofdprijs: Profotonet zwart-wit afdruk van het formaat 60x90 t.w.v. €50 + een cadeaubon van Profotonet t.w.v. €50

De winnaar krijgt met deze prijs de mogelijkheid om zijn of haar winnende foto op een prachtige manier af te laten drukken. Een zwart-witte foto heeft veel donkere delen en belangrijke gradaties in grijs en zwart. Bij een afdruk van een goede zwart-witfoto is het dus belangrijk dat de zwarte en grijze tinten in de uiteindelijke print accuraat worden gedrukt. Zwart moet zwart zijn en grijs moet grijs zijn. Zeker bij schaduwen of donkere delen in foto's is het enorm belangrijk dat details en gradaties nog zichtbaar zijn.

Profotonet weet daar wel raad mee, ze hebben er een speciaal procedé voor: Piezography K7. Dat is een speciaal afdrukproces, waarbij gewerkt wordt met zeven verschillende soorten inkt in grijstinten. Dit betekent automatisch ook dat voor dit proces een totaal andere printer wordt gebruikt, omdat de normale zwart-witafdrukken die Profotonet aanbiedt, worden gedrukt met behulp van drie soorten inkt. Met deze printer met inkt in zeven verschillende grijstinten kunnen heel subtiele gradaties en nuances worden gedrukt. Profotonet zegt dat de foto's een unieke diepte en dimensie bevatten, die met een andere techniek maar moeilijk te benaderen is. De foto's bevatten meer details in donkere en lichte partijen.

Met dank aan Profotonet voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Publieksprijs: Een jaarlang digifoto Starter magazine

Een leuke feature van de nieuwe website is dat je foto's een 'Like' kan geven. Je kan een foto liken door op het hartje te klikken. Krijgt jouw inzending de meeste likes (/hartjes) dan win jij een jaarlang digifoto Starter magazine. Binnen enkele dagen zal de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt worden op onze website. Ook zal een aantal eervolle vermeldingen op onze site schitteren, want naast deze winnende foto zijn er nog veel andere mooie foto's in onze gallery verschenen.

LikenCovers