Uitslag fotowedstrijd: Vakantiefoto's

Uitslag fotowedstrijd: Vakantiefoto's

Julian 2506
De vakantie is bij uitstek een gelegenheid om met je camera op stap te gaan. We vroegen jullie dan ook je vakantiefoto's in te zenden voor onze fotowedstrijd. We hebben alle inzendingen beoordeeld en maken de winnaars bekend!

We kregen weer vele inzendingen binnen, van exotische oorden tot vakantiefoto's uit eigen land. Een mooie locatie is niet altijd garantie voor een goede foto,  we hebben dan ook naar de creativiteit van de fotograaf gekeken. Dit zijn de winnaars:

Hoofdprijs: Eric Romein

De eerste prijs bestaat uit een stijlvolle Leica V-Lux 40 compactcamera met maar liefst 20x optische zoom en een waarde van 599 euro. Eric Romein wint de hoofdprijs met deze prachtige foto van de Gelatabrug in Istanbul. De foto van Eric springt eruit vanwege de sterke compositie, het sfeervolle licht en de fraaie kleuren. Gefeliciteerd! Zijn foto was ons eerder al opgevallen en het verhaal achter de plaat is dan ook te lezen in de rubriek  'Uitleg bij de Foto'.

Foto: Eric Romein

Tweede prijs: Alex van Oosterum

Van deze foto krijgen we meteen een lekker vakantiegevoel. Een blauwe lucht, felle zon en een briesje wind in het zeil, wat wil je nog meer! Het vliegtuig maakt het vakantieplaatje compleet. Het levert Alex van Oosterum de tweede prijs op: een Velbon Sherpa 803R statief ter waarde van 129 euro.

Alex van Oosterum

Derde prijs: Ben Doensen

De derde prijs, bestaande uit een Lowepro Event Messenger 150 t.w.v. 69 euro, gaat naar Ben Doensen. Ben gaat niet op vakantie, die viert hij thuis en in de bossen, schrijft hij bij zijn foto. Ook dicht bij huis zijn erg sfeervolle foto's te maken blijkt uit zijn inzending.

Ben Doensen

Met dank aan Transcontinenta en Degreef & Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van MPeek

Prachtige eerste prijs foto, compositie erg sterk alsof je naar 2 foto's zit te kijken. Gefeliciteerd!
Tweede prijs heb ik niets mee en de derde prijs is een mooie foto (lichttralen mooi) maar als het thema vakantiegevoel is snap ik de keuze niet.
Toch allen van harte, geniet van de prijs en de eer.
M.Peek