Uitslag fotowedstrijd 'Urbex'

Uitslag fotowedstrijd 'Urbex'

Julian 4272
In digifoto Starter 1.2013 schreven we uitgebreid over Urbex-fotografie. We vroegen jullie zelf aan de slag te gaan en je mooiste foto's in te sturen voor onze fotowedstrijd. Daar gaven jullie massaal gehoor aan, vandaag maken we de gelukkige winnaars bekend!

We ontvingen bijna vierhonderd foto's voor de wedstrijd met het thema 'Urbex'. Het uitkiezen van drie winnaars was een lastige taak, want we ontvingen vele prachtige foto's van indrukwekkende verlaten gebouwen.

Na goed overleg is het ons gelukt en kunnen we jullie de drie winnaars presenteren. We danken iedereen voor het deelnemen en onze hartelijke felicitaties gaan uit naar de winnaars!

Hoofdprijs: Fujifilm Finepix X-S1 t.w.v. 599 euro

De hoofdprijs gaat naar Hans van D. Hij stuurde ons deze sfeervolle foto in, gemaakt in een energiecentrale in Gent, lezen we in het bijschrift. De kleurbewerking valt bij ons in de smaak, deze tinten passen goed bij Urbex-fotografie. Hans focuste zijn camera op een detail, maar laat ook de omgeving zien in de foto. Het levert hem de Fujifilm Finepix X-S1 op, gefeliciteerd!

Hoofdprijs
Foto: Hans van D.

Tweede prijs: Pico Dolly t.w.v. 85 euro

Matthias Mertens belonen we met de tweede prijs. De foto mag dan wel schots en scheef staan, maar dat levert in dit geval een mooi dynamisch effect op. Een goed voorbeeld van regels die gebroken mogen worden. Matthias wint een Pico Dolly, een handig wagentje voor je camera of smartphone, waarmee je spectaculaire video's kunt maken!

Matthias
Foto: Matthias Mertens

Derde prijs: White Wall afdruk achter acrylglas 60 x 40 cm t.w.v. 51,99 euro

Een verlaten stoel tussen een indrukwekkende buizenpartij, met sfeervol invallend licht. Dat fotografeerde Marc Aken in Chateau Noisy, een populaire Urbex-bestemming in Belgiƫ. Het levert hem de derde prijs op, een afdruk van White Wall achter acryglas met het flinke formaat van 60 x 40 cm!

Marc Aken
Foto: Marc Aken

Met dank aan Fujifilm Nederland, Degreef & Partner en WhiteWall voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van MargitL

Gefeliciteerd!! Stuk voor stuk mooie foto's

afbeelding van marc van Aken

Geweldig leuk!

3 e prijs!

Bedankt!
M vr gr,

Marc