Uitslag fotowedstrijd 'Regel van derden'

Uitslag fotowedstrijd 'Regel van derden'

Jasper van Bladel 3127
De Regel van Derden is één van de belangrijkste regels in de fotografie. Ken jij hem? En pas je hem toe? Dat hopen we wel! Tenminste, als je meegedaan hebt aan onze fotowedstrijd met het thema ‘De regel van derden’. Hier is de uitslag, dus kijk snel verder.

De Regel van Derden is een uitgangspunt voor het maken van een goede compositie. De regel verdeelt je beeld in een aantal vlakken, negen om precies te zijn. Deze vakken zijn precies even groot. Door het onderwerp of meerdere onderwerpen precies op de snijpunten van deze vlakken te plaatsen, krijg je een interessante compositie waar het oog van de kijker meteen naartoe getrokken wordt. Door op deze manier met compositie bezig te zijn zorg je voor een interessant beeld. Want een foto met het onderwerp precies in het midden is ook zo saai!

We zagen jullie aanmeldingen met veel interesse langskomen. We zagen een hoop foto’s waarin de Regel van Derden op een goede, maar ook op een interessante en mooie manier is toegepast. Er kan er natuurlijk maar eentje de winnaar zijn, en dat is Jaap met zijn foto ‘Rule of Thirds’.

Bekijk hier alle inzendingen. Ook kun je hier kijken het inspiratie-album op Facebook. 

Hoofdprijs: Publicatie in digifoto Starter magazine

De winnaar gaat met een bijzondere prijs naar huis: jij wordt uitgenodigd om langs te komen bij de redactie, wordt geinterviewd en op de foto gezet. De foto komt te staan in digifoto Starter welke in september in Nederland en Belgie in de winkels ligt. Uiteraard zorgen we er voor dat Jaap een jaarlang gratis digifoto Starter magazine ontvangt.

digifoto Starter publicatie

Publieksprijs: Een jaarlang digifoto Starter magazine

Een leuke feature van de nieuwe website is dat je foto's een 'Like' kan geven. Je kan een foto liken door op het hartje te klikken. Krijgt jouw inzending de meeste likes (/hartjes) dan win jij een jaarlang digifoto Starter magazine. Wie de publieksprijs heeft gewonnen, maken we morgen bekend!

Liken

Covers

Zelf meedoen aan een van onze fotowedstrijden? 

Dat kan! Op dit moment lopen er twee, namelijk 'Perspectief' en 'Zwart-wit'.