Uitslag fotowedstrijd 'Portret'

Uitslag fotowedstrijd 'Portret'

Jasper van Bladel 4254
De uitslag van de fotowedstrijd Portret is bekend. Portretfotografie is een van de meest beoefende genres binnen de fotografie, dus we gingen uit van een grote berg inzendingen. Die voorspelling kwam uit en na rijp beraad hebben we een winnaar gekozen. Kijk snel of je de winnaar bent!

Bekijk hier alle inzendingen.

1e prijs: Naneu Adventure Outlander Photo Backpack 50L t.w.v € 269,-

De winnende foto is geen portret in de traditionele zin van het woord. Het is wel een portret dat precies dat doet waar een portret eigenlijk voor bedoeld is: het karakter of de persoonlijkheid van een persoon een stukje blootleggen. Een mooie tedere, liefdevolle foto van twee kinderen die weten wat ze willen en zelfverzekerd de wereld in kijken. Daarnaast is het ook fotografisch een interessante foto door de lichtval, de schaduwen en de warme kleurtinten. Gefeliciteerd!

Foto: Lory van der Neut

Als je vaak de natuur ingaat met je camera, dan ken je het belang van een goede backpack voor je cameraspullen en andere bagage. De Adventure Outlander Photo Backpack 50L van Naneu is erg geschikt voor dit doel, doordat je met 50 liter opbergcapaciteit nooit te weinig plek hebt. Daarbij kun je het foto-compartiment uit de tas halen en deze aan je voorzijde aan de heupband hangen, zodat je de vrijgekomen ruimte in de backpack kunt gebruiken voor extra bagage. Overigens kun je het cameragedeelte met de meegeleverde schouderband dragen. Kortom: een tas die zich aanpast aan je wensen en je avonturen. 

Met dank aan Camerland.nl

2e prijs: Rollei Tripod C4i + Rollei Outdoor Camera Bagpack 35 L t.w.v.  € 200,-

De tweede plek is voor een creatieve foto, waarbij slim en leuk is omgegaan met een spiegel. In de spiegel zien we de reflectie van een persoon. Leuk gedaan! Mooi uitgevoerd ook, in subtiel zwart-wit.

Foto: Sandra van der Star

De tweede prijs is een mooi pakket van Rollei met daarin een statief en een fototas.

De C4i van Rollei is een compact en toch heel sterk statief dat je door de bescheiden afmetingen gemakkelijk mee kunt nemen. Het statief is 4 keer uitschuifbaar en kan tot 8 kilogram aan apparatuur dragen. De maximale hoogte is 1.45 meter.

De tas is een 35 liter grote backpack waar naast je camera en twee lenzen ook nog andere accessoires zoals een flitser en een laptop (tot 15 inch) passen. De tas draagt comfortabel door de zachte banden, zowel voor om je middel als om je schouders . De tas heeft zes compartimenten en past als handbagage in het vliegtuig. 

3e prijs: Eminent EM7580 TV Streamer t.w.v €89,99,-

De derde plek is voor een krachtig portret van een man met hoed. Amigo. Het is een helder en krachtig portret waarin de man enigszins argwanend maar toch zeker de lens in kijkt. Gefeliciteerd!

Foto: Tomasz Michalak

De Eminent EM7580 TV Streamer met ingebouwde WiFi is een kant-en-klare oplossing voor het streamen van mediabestanden vanaf het internet, je eigen thuisnetwerk, NAS, micro SD-kaart, externe harde schijf en USB-stick. De TV Streamer draait op het stabiele OpenELEC platform met daarop de meest gebruikte media software ter wereld: Kodi Jarvis. Deze compacte maar krachtige streamer heeft geen ventilator en is daardoor geheel stil. De EM7580 ondersteunt meer bestandsformaten dan een Smart TV. Je bedient de TV Streamer met de meegeleverde afstandsbediening of de gratis smartphone/tablet app.