Uitslag fotowedstrijd 'Natuurlijk Licht'

Uitslag fotowedstrijd 'Natuurlijk Licht'

Julian 7312
Om het begin van de lente te vieren organiseerden we de fotowedstrijd met het thema 'Natuurlijk Licht'. We kregen bijna 800 inzendingen, waaronder vele prachtige platen. We hebben drie prijzen te verdelen, waaronder de Fujifilm X30 als hoofdprijs. De winnaars zijn bekend, bekijk de foto's hier!

Licht is het belangrijkste ingrediënt voor iedere foto. Licht kan een foto 'maken of kraken'. Met deze fotowedstrijd daagden we jullie uit om goed te kijken naar het natuurlijke licht van de zon en een sfeervol moment uit te kiezen om te fotograferen.

Dat leverde bijna 800 inzendingen op. Het was weer een flinke uitdaging om daar drie winnaars uit te kiezen, maar het is gelukt. Onze dank gaat uit naar alle deelnemers en onze hartelijke felicitaties naar de drie winnaars!

Hoofdprijs: Marloes van Antwerpen

Marloes maakte een prachtig stilleven van een boek en een papieren bootje, aangevuld met bellenblaas. Het levert een foto op waar je als kijker een mooi verhaal bij kunt bedenken. Het heldere, zachte licht is wat deze foto tot een frisse plaat maakt met een dromerige sfeer. Marloes van Antwerpen wint de hoofdprijs: de Fujifilm X30 ter waarde van 499 euro. Van harte gefeliciteerd!

Foto: Marloes van Antwerpen
Foto: Marloes van Antwerpen

Tweede prijs: Ruud Koopmans

Vroeg opstaan loont! Dat blijkt uit deze foto van Ruud Koopmans, die dit prachtige schouwspel voor zijn camera kreeg. De ree op de brug vormt een mooi contrast met de opkomende zon in de achtergrond. De eendjes in het water zijn een mooie aanvulling binnen de compositie. We belonen Ruud met de tweede prijs: een boekenpakket 'Focus op Fotografie' ter waarde van 120 euro!

Foto: Ruud Koopmans
Foto: Ruud Koopmans

Derde prijs: ief76

Het felle tegenlicht in deze foto van ief76 laat goed zien wat mogelijk is met natuurlijk licht. Het lijkt wel alsof de foto geflitst is, maar niets is minder waar. Door het felle licht worden de waterdruppels mooi bevroren en ontstaat een keihard contrast. Ief wint de Hähnel Captur Transmitter Reciever set, om een camera draadloos op afstand te besturen, ter waarde van 79 euro.

Foto: ief76
Foto: ief76

Met dank aan Fujifilm Nederland , Van Duuren Media en Degreef & Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Chris Clinckx

Profeciat aan de winnars ;-)

afbeelding van Gilbert

Mooie top 3

afbeelding van Marloeshi

Wauw, wat gaaf! Dankjewel! :)

afbeelding van Yvette Swanenberg (ief76)

Heel bijzonder om een derde plaats te winnen! Dank!

afbeelding van Sidney Portier

Gefeliciteerd!

afbeelding van winnybiets

Dikke proficiat, aan de drie winnaars.