Uitslag fotowedstrijd 'Natuurfotografie'

Uitslag fotowedstrijd 'Natuurfotografie in de Benelux'

Julian 5065
In digifoto Starter 3.2013 liet natuurfotograaf Edwin Giesbers zien dat je niet ver hoeft te reizen voor fraaie natuurfoto's. In de Benelux is genoeg moois te ontdekken. We daagden jullie uit je beste natuurfoto's in te sturen. Nu zijn de winnaars bekend!

Dat er in de Benelux prachtige natuurfoto's te maken zijn dat bewezen jullie maar weer eens met deze fotowedstrijd. We ontvingen ruim 400 inzendingen, met diverse onderwerpen. Van macro tot landschap en flora en fauna. Het was een flinke klus, maar we hebben de foto's uitgebreid bekeken en zijn tot een oordeel gekomen. Onze dank gaat uit naar iedereen voor de deelname en onze hartelijke felicitaties naar de winnaars!

Hoofdprijs: Ron Entius

Op het juiste moment op de juiste plaats zijn, dat is het geheim van een goede natuurfoto. Ron Entius bewijst dat maar eens met deze prachtige Hollandse landschapsfoto. Ganzen in de lucht, koeien in de wei, mist, een fraai wolkendek en een sfeervolle zonsondergang maken het plaatje compleet. Het levert Ron de hoofdprijs op, een Redged TSC-425K Travel Kit Carbon t.w.v. 299 euro.

Ron Entius
Foto: Ron Entius

Tweede prijs: Ine Munck

Macrofotografie is een goede manier om de kleinste details van de natuur vast te leggen. Dat kan hele mooie resultaten opleveren, laat Ine Munck met deze foto zien. Het onderwerp is haarscherp en door de fraaie onscherpte springt de paddenstoel in het oog. Ine wint de tweede prijs: een Redged TSC-525K Ultimate Travel Kit Carbon t.w.v. 229 euro.

Ine Munck
Foto: Ine Munck

Derde prijs: Miranda Bos

Met deze foto wint Miranda Bos de derde prijs, een Redged TSA-322K Travel Macro Kit Aluminium t.w.v. 99 euro. Ze fotografeerde La Hougne, een riviertje in Belgie vlak onder maastricht. De herfstkleuren zorgen voor een mooi resultaat in combinatie met het effect van de lange sluitertijd.

Foto: Miranda Bos
Foto: Miranda Bos

Met dank aan Redged voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Anonymous

Met alle respect , de traagheid van de bekendmaking is een. Twee is foto 2 dat is geen benelux maar het thema closeup. Gek heh dat steeds minder respons op jullie site of facebook pagina komt.

afbeelding van anoniem

Lul niet dat is echt wel benelux

afbeelding van Anonymous

hoewel het typisch in deze onbeschofte tijdsgeest past vind ik je taalgebruik onnodig...

afbeelding van anoniem

Nee de tijdgeest waar we nu zijn is vooral overal over zeuren, overal commentaar op hebben.
Niet meer even genieten van een mooie opnamen, maar vooral zeuren.

afbeelding van Anonymous

Ok als het thema closeup is en de foto een bos is het zeker een closup met heel veel in beeld!

afbeelding van Anonymous

Foto 1 is trouwens super en echt Benelux.

afbeelding van Anonymous

Macro opname is inderdaad een betere betiteling voor keuze foto 2.
ps. fijne taal hier ook