Uitleg bij de foto: Wim van de Kerkhof

Uitleg bij de foto: Wim van de Kerkhof

Marina Smits 809
Wim van de Kerkhof werd twee weken geleden weekwinnaar met deze foto. De zachte kleuren geven een heerlijk zomers gevoel. Als dit een voorbode is voor wat er komen gaat, kunnen wij niet wachten. Wim vertelt meer over zijn foto in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Wim van de Kerkhof - Zacht

Camera: Canon EOS 5D Mark II
Diafragma: f/6.3
Sluitertijd: 1/250
ISO: 500

'Ik heb deze foto uit te hand gemaakt. Daarom heb ik de iso omhoog gezet, zodat ik een goede sluitertijd en diafragma had om toch genoeg scherptediepte te hebben. De witbalans is ingesteld via een grijskaart', vertelt Wim over de instellingen van zijn camera.

'Ik kwam deze bloemen tegen langs een fietspad in Helmond. Ik ben plat op mijn buik gaan liggen en heb gezocht naar een mooie compositie. Om de foto nog mooier te maken heb ik een paar kleine grassprietjes uit het zicht gehaald, zodat de bloem mooi vrij stond. Hij stond mooi in het licht met struiken op de achtergrond die het licht iets tegenhield in de achtergrond. Dat geeft een mooi effect aan het geheel vind ikzelf. Mijn camera neem ik heel vaak mee op pad. Als ik iets interessants zie neem ik ook de tijd om een foto te maken. Het geeft mij dan ook een kick als ik de foto kan maken zoals ik hem in gedachten heb. Het gebeurt natuurlijk ook wel eens dat het niet oplevert wat ik in gedachten had. Jammer dan.. Volgende keer beter. Zo blijft het leuk om te fotograferen.'

afbeelding van Joke Dingelhoff

Prachtige foto, Wim!