Uitleg bij de foto: Walter Stoffers

sanne 1484
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Vandaag vertelt Walter over de foto die hij op Bali maakte.

walter stoffers
Foto © Walter Stoffers 

Instellingen

'De foto is gemaakt op Bali, in het plaatsje Amed, met een Nikon D5000. Ik heb een iso-waarde van 200 gebruikt, een diafragma van f/5,6 en een sluitertijd van 1/800 sec. Deze snelle sluitertijd heb ik gekozen omdat de voetballers natuurlijk niet stilstaan. Ik heb gebruikgemaakt van het allerlaatste beetje zon en heb het tegenlicht gebruikt omdat dat het stof verlicht. Ik wilde perse de vulkaan, de voetballers, de ondergaande zon en het verlichte stof op de plaat hebben. Het is dan ook een kwestie van snel je standpunt zoeken veel schieten en telkens je stand bijstellen of opnieuw bepalen. 

Bijkomend probleem in het begin was dat de voetballers mij interessant vonden omdat ik daar met een camera rondliep, ik moest ze dan ook aansporen om te gaan voetballen onder het mom van dat ik dat graag wilde fotograferen, maar het ging natuurlijk om de zon, die was bijna weg.'

Tip

'Goed kijken is heel belangrijk.'

Walter Stoffers

'Ik ben kleine zelfstandige en bouw badkamers. Ik heb mijzelf op mijn 21ste verjaardag een spiegelreflexcamera cadeau gedaan en sindsdien fotografeer ik. Ik houd ervan om nieuwe standpunten of nieuwe kadrering te zoeken voor mijn foto's, ik ben ook niet snel tevreden en zal altijd doorgaan en mijzelf in de meest onmogelijke posities begeven om net die andere foto te maken.'

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Eric Romein

Deze foto geeft een prachtige sfeer weer. Erg knap gedaan!