Uitleg bij de foto: Vincent Van Impe

sanne 1563
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Vincent Van Impe, wiens interesse voor fotografie werd aangewakkerd tijdens zijn studie architectuur.

vincent
Foto ©  Vincent Van Impe

Instellingen

'Deze foto werd genomen in een vervallen fabrieksgebouw in Aalst. Ik wilde een fotoreeks maken over constructies die ingepalmd worden door de natuur, omwille van de mystieke sfeer die er vaak hangt. Zulke plaatsen wekken vaak meer emoties op dan gloednieuwe gebouwen. Die geheimzinnig sfeer wou ik weergeven in de foto door te werken met een sterk contrast. Ik koos voor de instellingen: f/9, 1/50 sec, iso 100 en werkte met een Sony DSLR-A100 en 18-200mm lens. In Photoshop heb ik nog wat gespeeld met de levels, zodat ook de figuur in de foto haast onherkenbaar wordt. Nabewerking vind ik een belangrijk deel van digitale fotografie.'

Tips

  • Neem eens iemand mee als je gaat fotograferen. Deze persoon kan zo onverwacht het onderwerp van de foto worden ( zoals in deze foto).
  • Durf naar locaties te gaan die buiten je vertrouwde omgeving liggen. Zulke uitdagingen kunnen zorgen voor vernieuwde foto's.

Vincent Van Impe (21 jaar)

'Mijn interesse voor fotografie is aangewakkerd tijdens mijn studies architectuur. Twee dingen die zeer goed samen gaan, want in beide disciplines ga je op zoek naar details in de omgeving, naar zaken waar vele mensen overheen kijken of voorbij lopen. Fotografie helpt mij ook om een site voor een ontwerpopdracht in beeld te brengen en het karakter vast te leggen.'

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne