Uitleg bij de foto: Titik Streijl

Uitleg bij de foto: Titik Streijl

Dalindcy Koolhoven 1048
Titik Streijl maakt heel veel foto's van haar driejarige dochtertje. Haar motto is om de mooiste momenten uit haar dochters jeugd op camera vast te leggen. Wij zagen zoveel prachtige portretten van haar dochter voorbijkomen, dat we benieuwd werden. Ze vertelt je hoe ze al deze mooie foto's maakt en geeft tips.


Foto © Titik Streijl

Camera: Nikon D3200
Diafragma: f/2,8
Sluitertijd: 1/800
Brandpunt: 85mm
ISO: 3200

'Mijn dochter houdt ontzettend veel van bubbels. Ik zorg er altijd voor dat ik mijn camera startklaar heb, zodat ik geen tijd kwijt ben aan het instellen ervan, en op deze manier mooie momenten mis. Mijn man heeft me bij deze foto geholpen, hij blies de bubbels. Daarna is het gewoon een kwestie van vaak afdrukken. Mijn foto's zijn altijd spontaan. Ik laat mijn dochter nooit poseren. In de nabewerking heb ik enkele bubbels uit een andere foto toegevoegd en de belichting aangepast.'

Over Titik

Titik is 33 en woont in Spijkenisse. Fotografie werd haar hobby toen haar dochter geboren werd en ze graag haar mooiste momenten vast wilde leggen. Ze schafte haar Nikon in december 2012 aan en heeft die sindsdien eigenlijk nooit meer neergelegd. Als moeder weet Titik precies het juiste moment in te schatten om haar dochter te fotograferen.

Tips

  • Voor dramatisch licht kun je het beste wachten op het gouden uur. Titik gebruikt de app 'golden light'.
  • Als je je kinderen gaat fotograferen, zorg er dan voor dat alles goed voorbereid is. Kinderen bewegen snel en een moment is zo voorbij. Neem daarnaast hun favoriete speelgoed of snoep mee, en heb heel veel geduld.
  • Fotografeer altijd in RAW. Je kunt dan de lichtbalans van de foto aanpassen zonder dat dit de kwaliteit van de foto aantast.