Uitleg bij de foto: Tilly Meijer

Uitleg bij de foto: Tilly Meijer

Joni Hendrix 1073
Paarden zien we vaak genoeg voorbij komen op foto's, maar niet op de manier hoe Tilly er een fotografeerde. Het is een prachtige plaat die meteen je aandacht trekt. Hoe heeft ze dit gedaan? Ze legt het uit in de rubriek: 'Uitleg bij de foto'.


Foto © Tilly Meijer

Camera: Nikon D800
Lens:
Nikon AF-S Nikkor 28-300mm f/3.5-5.6
ISO-waarde:
320
Diafragma:
f/5.3
Sluitertijd:
1/1000
Brandpunt: 105mm

Over de foto:

'Deze foto heb ik gemaakt bij het Oostvoornse meer', begint Tilly. 'Ik ben lid van een fotoclub en we besloten er een avond op uit te gaan. Het zou een van de laatste mooie avonden worden. Een van de leden heeft een dochter met een prachtig paard. Zij was er ook die avond. Het paard ging het water in en begon te steigeren. Door de mooie avondlucht konden wij er geweldige foto's van maken. Na veel fotograferen, kwam er uiteindelijk deze plaat uit.'

Over Tilly

Fotograferen is niet nieuw meer voor Tilly. Ze fotografeert al zo'n dertig jaar. Ze begon ooit met een eenvoudige camera van Praktica. Deze heeft ze ingeruild voor een Nikon D800 en Nikon D300S. 'Sinds de digitale camera en de fotobewerkingsprogramma's wordt fotograferen steeds leuker', zegt Tilly enthousiast. Het liefst fotografeert ze natuur en vooral dieren. Zo vindt ze het een hele uitdaging om vliegende vogels te fotograferen. Maar als iemand haar vraagt om een bruiloft te fotograferen, vindt ze dat ook geen probleem. Voor haar foto’s gebruikt ze veel verschillende lenzen. 'Van fisheye tot telelens en alles wat daar tussenin zit', aldus Tilly.

Tips

  • Ga van de automatische stand af en stel je camera zelf in.
  • Maak foto's vanuit een ander standpunt. Zo ga ik zelf wel eens op mijn buik liggen en maak dan foto's. Dat levert soms grappige plaatjes op.