Uitleg bij de Foto: Teun Klein

Uitleg bij de Foto: Teun Klein

Marina Smits 1092
De wind van de afgelopen dagen zorgt voor hoge golven. Perfect weer dus om te surfen. Teun Klein ging op pad met zijn camera en maakte deze actiefoto. Het ziet ernaar uit dat de surfer maar een meter van de blokken vandaan is, wat voor een spectaculair beeld zorgt. Hoe Teun de foto heeft gemaakt, legt hij uit in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Teun Klein

  • Camera: Canon EOS 7D
  • Lens: Canon EF 70-200 f/4 L USM
  • Diafragma: F/6.3
  • Sluitertijd: 1/1000
  • ISO: 500

'Deze foto heb ik gemaakt op een hele koude dag in december met windkracht 8. Die dag waren er een paar die hards aan het golfsurfen op de plek naast het noorderhavenhoofd in Scheveningen, de hotspot voor golfsurfers. Ik stond zelf op het strand, op circa 30/40 meter afstand van de surfer. De surfer zelf is zo'n zeven meter van de blokken verwijderd, maar door de telelens lijkt het dichterbij en daardoor wordt het een spectaculair beeld', vertelt Teun.

'Het is lang wachten op zulk soort foto's, want surfers liggen lang in het water om te wachten op de perfecte golf. Maar het is het wachten waard. En als bijkomstigheid op die dag spoelde door de zware storm ook nog eens een zeehondje (huiler) aan op deze plek. Het zeehondje is veilig door de dierenambulance naar Pieterburen gebracht.'


Foto © Teun Klein