Uitleg bij de foto: Sietse van der Gaast

Uitleg bij de foto: Sietse van der Gaast

Dalindcy Koolhoven 735
Deze prachtige foto konden wij niet aan ons voorbij laten gaan. De mooie omgeving in combinatie met de prachtige libelle maakte ons zo nieuwsgierig dat we Sietse van der Gaast vroegen om er iets meer over te vertellen. Hij vertelt hoe hij deze foto maakte en geeft een paar tips.


Foto © Sietse van der Gaast 

Camera: Panasonic DMC-GX1
Lens: Panasonic Lumix G 20mm F/1.7 II
Brandpunt: 20mm
Diafragma: f/2.2
Sluitertijd: 1/640 sec
ISO: 160

'Deze foto heb ik gemaakt tijdens onze vakantie in De Provence, Frankrijk. We stonden op een camping aan het prachtige riviertje La Sorgue. Het ijskoude water uit dit riviertje komt vijf kilometer verder uit op één van de grootste springbronnen ter wereld. Het water was kraakhelder en had een schitterende smaragdgroene kleur. De foto is genomen met een Panasonic GX1 met de 20mm f/1.7 lens. Ik heb bij deze foto een groot diafragma gebruikt en de libelle van een kleine afstand (40 cm) gefotografeerd, waardoor de achtergrond een mooi bokeh effect heeft gekregen. De zon heeft deze foto bijzonder gemaakt. De blauwe libelle ging voor deze foto mooi in het zonnetje zitten waardoor zijn vleugels prachtig schitteren.'

Over Sietse

Sietse fotografeert sinds twee jaar. Zijn camera neemt hij overal mee naartoe. Het liefst zet hij zijn kinderen, dieren en achitectuur op de foto.

Tips

  • Door van dichtbij te fotograferen en een groot diafragma te gebruiken krijgt de achtergrond een mooi bokeh effect, waardoor het onderwerp nog meer uit de foto springt.
  • Let bij het maken van een foto altijd op de lichtval van de zon.