Uitleg bij de foto: Renee Engels

sanne 1495
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Renee Engels die voor het eerst met flitslicht werkte.

renee engels
Foto: Renee Engels

Instellingen

Nog niet zo lang geleden ben ik erachter gekomen dat je ook met kunstlicht mooie foto’s kunt maken. Ik zweerde altijd bij daglicht en had liever ruis in mijn foto’s dan dat ik een flitser zou gebruiken. Tot ik er achter kwam dat je juist de flits kunt gebruiken voor erg mooie plaatjes. Dit zelfportret heb ik van te voren helemaal uitgedacht ook al was het de eerste keer dat ik flitslicht gebruikte. Graag wilde ik een low-key foto maken (ik hou enorm veel van contrast). Omdat ik op mijzelf moest scherpstellen (en geen afstandsbediening heb), koos ik een kleine diafragma-opening. Om de flitser heb ik een koker van papier gerold zodat het licht meer gecentreerd zou vallen. De flitser stond iets links voor me op een doos (laag standpunt) zodat ik geen schaduwen van het hoedje zou krijgen op mijn gezicht. Ik heb deze foto gemaakt met een Nikon D60, verder gebruikte ik een sluitertijd van 1/250 sec. en een iso van 200.

Tip

Ga opzoek naar foto’s die jij echt mooi vindt en probeer deze als inspiratiebron te gebruiken

Renee Engels

Renee vertelt (26) over zichzelf: 'Ik heb een passie voor onderwijzen en geef les in crea/techniek vakken op een school voor kinderen met gedrags- en psychiatrische problemen. Ook begint de passie voor fotografie steeds meer te groeien en lijkt het mij super deze twee elementen samen te voegen. Op dit moment doe ik de vooropleiding van de Fotovakschool om uiteindelijk de vakopleiding te doen. Ik wil graag leren en weet dat ik nog heel veel kan leren.'

Meer werk van Rennee kun je vinden op zijn website

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne