Uitleg bij de foto: Peter de Hoon

sanne 1676
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Peter Hoon die een acrobatische aalscholver fotografeerde.

hoon
Foto © Peter de Hoon - 'Acrobaat'

Instellingen

Peter nam deze foto tijdens een zwaarbewolkte dag op het strand van Vlissingen. 'Het was net alsof de aalscholver mij uitnodigde om een foto te nemen', vertelt hij. 'Ik zag meteen dat hier een goede foto in zat: de aalscholver als ‘acrobaat’. Ik ben zo dicht mogelijk tot bij de vogel gestapt en heb hiervan verschillende foto’s achter elkaar genomen met mijn fonkelnieuwe Canon EOS 1100D, op de ‘sportmodus’ om er zeker van te zijn dat er toch minstens één scherpe foto zou tussen zitten.' Bij het maken van deze foto gebruikte Peter een Canon 70-300 mm-lens, een sluitertijd van 1/2000 seconde een diafragma van f/5.6 met ISO-waarde van 160.

Tip

'Massa’s foto’s maken om je toestel te leren kennen en zeer veel geduld uitoefenen is de boodschap.'

Peter de Hoon

'Ik ben een 47- jarige leerkracht uit Oostmalle, België. Ik heb altijd al bijzonder veel interesse gehad voor fotografie. In mijn jeugdjaren heb ik ooit een Fuji-spiegelreflexcamera aangeschaft en hier heb ik redelijk veel mee kunnen experimenteren. Jammer genoeg ben ik niet verder gegaan en ben ik nu een nieuweling in de digitale fotografie. Ik heb nog zéér veel te leren dus veel tijdschriften lezen, cursus volgen, veel foto’s bekijken, websites bezoeken enzoverder, maar het is vooral het rustige en ontspannende aspect dat voor mij het belangrijkste is.'

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Marion Hoefkens

Ook ik ben beginnende fotograaf en leer veel van andere foto's, cursussen, tijdschriften en boeken! Ook websites bekijken, moet opletten dat ik nog tijd overhoud om te fotograferen!

afbeelding van Tom Nijns

Knap dat je deze dingen 'ziet' en weet vast te leggen op foto!
Ik wil bij gelegenheid zeker eens meer van je werk zien.

afbeelding van Wouters Chris

Prachtige foto en binnenkort mijn toer hoop ik!

afbeelding van Vipin

De isolatie mneerieextpn van Michel Siffre en Veronique le Guen zijn fascinerend, maar wel heel erg extreem vind ik. Zou het voor het Mars project niet veel beter zijn om een zo sociaal mogelijke omgeving te creebren? Zo zouden ze toch elke dag video boodschappen met hun familie kunnen delen, en televisie kunnen kijken? Als de afstand groot wordt, is er geen directe communicatie meer mogelijk, maar ze zouden wel naar een constante stream van verschillende radio- en televisie stations kunnen luisteren en kijken. Ik heb wel eens gelezen, dat astronauten in de ruimte elke dag moeten sporten, om hun botten sterk te houden. Zo zouden ze volgens mij ook dagelijks de tijd moeten krijgen om in mentaal en sociaal opzicht in vorm te blijven.Maar zelfs dan nog lijkt het me een hele beproeving, om altijd maar tegen dezelfde gezichten aan te kijken, en nooit eens wandeling in de natuur te kunnen doen.