Uitleg bij de foto: Olga Mulder

sanne 3752
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Olga Mulder.


Foto © Olga Mulder

'Deze foto is op klaarlichte dag genomen terwijl Stella, mijn dochtertje, aan het trampoline springen is. Ik gebruikte een 24-105 mm objectief. Ik was aan het uitvinden welke instellingen het leukste resultaat zouden opleveren en voor deze foto geldt een diafragma van f/4, de sluitertijd van 125 sec. Het liefst werk ik met Lightroom, maar het flitsende effect heb ik met een filter van  Pixlr-o-matic toegevoegd.

Tip

'Schroom niet om dicht op je onderwerp te 'kruipen' en bekijk je onderwerp eens vanuit een onverwachte hoek, dat kan unieke resultaten opleveren.'

Olga Mulder

'Sinds de geboorte van mijn dochter Stella ben ik non-stop gaan fotograferen met mijn eerste spiegelreflexcamera, een Sony alpha 100. Na vijf jaar kreeg ik de behoefte om wat professioneler te werk te gaan en sinds kort ben ik de trotse bezitster van een Canon Eos 5d Mark II. Ik ben vooral gek op het fotograferen op locatie van dieren, gezinnen en kinderen zoals ze echt zijn, daar herken ik mezelf vaak in. Mijn foto's wil ik zoveel mogelijk met mensen delen.'

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Annemarie Konijnenberg

Whooo, wat een fantastische foto!

afbeelding van Aniet

Ik vind hem prachtig Olga!

afbeelding van Aukje

Ik ben je kwijt!!!! Wil ik niet.

afbeelding van Aukje

Anoniem ben ik Olga ..... (Auk)