Uitleg bij de Foto: Melanie Mulder

Joni Hendrix 1225
Zweven boven water, het lijkt onmogelijk, maar Melanie laat met haar foto zien dat alles kan! Wat ze in beeld heeft gebracht heet levitation: het lijkt alsof het model zweeft, maar schijn bedriegt. Hoe heeft ze deze foto gemaakt? We hebben Melanie gevraagd voor een korte uitleg over haar winnende foto. Ze legt het uit in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Melanie Mulder

Camera: Canon D500
Lens: Canon EF 24-70mm f/4L IS USM
Diafragma: f/8
Sluitertijd: 1/80
ISO: 200

‘Voor de foto had ik een hele inboedel meegenomen naar de uiterwaarden gelegen bij Olst, zoals een krukje, zodat het model via het krukje op de tafel kon komen. De tafel stond redelijk diep in het water, omdat de bodem daar vlakker was dan dicht aan de kant en omdat het model dan beter bij het water kon komen met haar benen en armen. Ik wilde graag deze foto maken in het water, omdat je dan de reflectie in het water ziet en de foto dus minder gephotoshopt lijkt. Mijn foto is bewerkt met Photoshop CS 5.5. De tafel heb ik weggepoetst met ‘de stempel’. De finishing touch heb ik gedaan met ‘de pleister’, zo laat je de bewerking wat meer vloeien in het bestaande gedeelte. Een tip: zorg er altijd voor dat je in lagen werkt, zodat je foute bewerkingen eenvoudig kunt wissen!’, legt Melanie uit.


Foto © Melanie Mulder

Na een brainstormsessie kwam Melanie op het idee voor deze foto. ‘Ik wilde graag een foto met het thema gewichtloos maken. Na lang nadenken, ben ik op dit idee gekomen. Ik werk graag met een vooruitgedacht plan en daar verzin ik een beeld bij. Het model vond het erg leuk om te doen, maar helaas viel ze wel om met de tafel. Aangezien ze kletsnat was, wilde ze nog wel dieper het water in voor een nog mooier resultaat. Mijn dank gaat dan ook zeker uit naar de leuke modellen die ik altijd mag vastleggen!’

Tips van Melanie

  • Probeer eens een foto bizar of creatief te maken door een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop te gebruiken
  • Kun je nog niet zo goed overweg met bijvoorbeeld Photoshop? Volg dan een cursus, dat is zeker de moeite waard
afbeelding van Renee

briljant!!