Uitleg bij de foto: Mark Otten

Jooshua Franssen 2602
Elke week bekronen we op de vrijdagmiddag één foto uit de lezersgallery tot foto van de week. Deze foto staat een week lang bovenaan onze Facebookpagina. In week 29 kozen we de foto van Mark Otten, we vragen hem om uitleg te geven over zijn prachtige foto van een libel.

Mark Otten woont in Hoogeveen is ongeveer sinds twee jaar veel bezig met hobbyfotografie. Macrofotografie vindt hij een hele interessante tak om te beoefenen. Mark: 'Je ziet een kleine wereld ineens heel groot worden.' In week 29 kozen we deze foto als 'Foto van de Week', we vragen Mark om uitleg te geven over de plaat.

Foto © Mark Otten
Foto © Mark Otten

  • Camera: Nikon D5200
  • Lens: Nikon AF-S MICRO 105mm f/2.8G ED
  • Brandpunt: 105mm
  • ISO-waarde: 320
  • Diafragma: F/4.5
  • Sluitertijd: 1/2000

Over de foto

Mark: 'In onze tuin hebben wij sinds kort een klein vlinderparadijsje gecreëerd, waar langzaamaan van alles op af komt. Toen ik even naar buiten ging om een frisse neus te halen zag ik daar deze libel zitten. Aangezien mijn camera altijd binnen handbereik ligt was deze snel gepakt. Sinds kort ben ik in het bezit van een Nikon AF-S MICRO 105mm f/2.8G ED, een macrolens waarmee ik heel veel efen. Van te voren heb ik gekeken waar de achtergrond, de bloemen, het mooiste uit zou komen. De camera heb ik ingesteld op de S-stand (Sluitertijdvoorkeuze) en ik heb gekozen voor handmatig scherpstellen. Door de juiste afstand en scherpstelling creëer je een goede scherpte op het onderwerp en een mooie zachte achtergrond.'

Tips van Mark Otten

'Voor dit soort foto's moet je vooral geduld hebben. Ook moet je oefenen, veel oefenen.'

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van Anonymous

Mooie foto, maar ik kan het niet laten: LIBELLE is een damesblad, LIBEL is het betreffende insect.....

afbeelding van M-otje

Is ook zo ;)... Kan het helaas niet meer aanpassen.

afbeelding van Julian

Mijn fout, aangepast!

afbeelding van patsy

Heel mooi. Ik ben zelf nog niet zo lang bezig met fotografie, maar het heeft me altijd al gefascineerd. Ik hoop ooit ook zulke mooie foto's te kunnen maken.
Proficiat Mark

afbeelding van anja voorn

met deze dof is hij helemaal af