Uitleg bij de Foto: Marjolijn de Jongh

Uitleg bij de Foto: Marjolijn de Jongh

Marina Smits 648
Voor Marjolijn maakt het niet uit of het buiten zonnig is of regent. Als ze niet naar buiten kan, gaat ze binnen aan de slag met de simpelste dingen om toch mooie foto's te maken. Benieuwd naar hoe ze deze sinaasappel zo in beeld heeft gekregen? Dat legt ze uit in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Marjolijn de Jongh

Camera: Nikon D5200
Diafragma: F/8
Sluitertijd: 1/60
ISO: 250

'Ik ben nog steeds mijn camera aan het ontdekken (m’n eerste 'echte'), een Nikon D5200. Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar de natuur en landschappen buiten, maar omdat je het beste leert door veel te oefenen, zit ik als ik niet naar buiten kan thuis dingen te verzinnen om tóch met die camera in de weer te zijn. Deze foto was eigenlijk een soort van per ongeluk. Ik had sinaasappelschijfjes gedroogd voor decoratiedoeleinden en bij het oppakken uit de oven viel me het licht dat er door scheen op, net glas in lood. Voor extra licht heb ik een klein zaklampje rechtop gezet en daar zo’n schijfje opgelegd. Ik was niet helemaal tevreden over de kleur, dus met Photoshop heb ik de kleur versterkt. Ik vind mezelf nog steeds een beginnend fotograaf, maar probeer wel niet altijd de 'geijkte' paden te volgen en creatief met dagelijkse gewone dingen foto’s te maken. De inspiratie kan overal vandaan komen, als ik een stronk broccoli onder de kraan doe om te wassen voor het avondeten en zie dat de waterdruppels er zo mooi op blijven liggen is dat weer een 'fotomomentje'.  

Tips van Marjolijn

  • Houd je ogen open bij je dagelijkse werk en omgeving.
  • Verleg je grenzen en laat je creativiteit er op los.
  • Als het buiten regent of ander akelig weer is, is het geen excuus om je camera in de tas te laten. Voorbeeld: Een glazen knikker op een cd-schijfje; met een zaklampje onder bepaalde hoek heb je die mooie regenboogkleuren rond de knikker en z’n spiegelbeeld.