Uitleg bij de foto: Marion Stoof

sanne 1555
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Marion Stoof, die de camera van haar man in beslag nam.

marion stoof
Foto: Marion Stoof

Instellingen

‘Bij deze close-up van James lag ik plat op mijn buik voor hem. Ik probeerde mijn nieuwe lens uit, de 50mm F1.8, en heb toen wat "gespeeld" met het diafragma. Bij deze foto stond het diafragma op f/4.5 omdat ik had vernomen dat dit een goede stand was voor portretten. Verder gebruikte ik de A-stand van mijn Sony A350 camera.’

Tips

‘Zorg dat je op ooghoogte bent met het dier en bewaar wat afstand. Van de flits zijn dieren vaak niet gediend.’

Marion Stoof (45)

Marions man kocht jaren geleden een analoge spiegelreflex camera, die werd vanaf de eerste dag ingepikt door zijn vrouw.  ‘Het werd een echte hobby met zo nu en dan een opdracht en zelfs een keer een bruidsreportage, doodeng maar ook leuk’, vertelt ze. ‘Pas met de digitale spiegelreflex ben ik mij meer gaan verdiepen in instellingen en techniek en kocht ik voor het eerst ook objectieven. Vooral dieren/dierentuinfotografie vind ik te gek! Ik heb dan ook menig hond/kat/paard gefotografeerd voor eigenaren. Onze twee katers James en Midas zijn trouwe modellen om nieuwe fototechnieken uit te proberen.’ Op haar eigen website presenteert Marion tegenwoordig haar nieuwste foto’s.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne