Uitleg bij de foto: Marijke Gabriels

Uitleg bij de foto: Marijke Gabriels

Dalindcy Koolhoven 590
Fel zonlicht in combinatie met een bergachtig landschap en een pad dat oneindig lijkt. Deze foto van Marijke Gabriels viel ons door deze details meteen op in de lezersgallery. We vroegen haar om iets meer over dit plaatje te vertellen.


Foto © Marijke Gabriels

Camera: Nikon D40x
Diafragma:  f/8.0
Sluitertijd: 1/250sec
Brandpuntsafstand: 18mm

'Deze foto heb ik gemaakt tijdens een wandeling in Death Valley National Park, Nevada. Hier waren we helemaal alleen. Ik vond het zo'n fascinerend gezicht dat ik hier wel een foto van moest maken. Het duurde even voor ik de juiste compositie gevonden had, maar uiteindelijk was ik tevreden. Het pad lijkt oneindig en de zonnestralen op de foto vind ik ook erg mooi. Ik weet nog niet veel van de technische kant van fotografie en heb deze foto dan ook op de automatische stand gemaakt.'

Over Marijke

Marijke is 28 jaar en woont in Brasschaat, België. In haar vrije tijd is ze veel bezig met fotografie. 'Als ik op vakantie ben wijkt de camera geen seconde van mijn zijde', vertelt ze. Ze is nog niet zo lang bezig met fotografie en weet nog weinig van de technische kant van de camera. Marijke hoopt binnenkort een cursus te kunnen volgen om hier meer over te leren.

Marijke's tip

  • Probeer zoveel mogelijk verschillende houdingen uit, zo vind je vanzelf het juiste perspectief.