Uitleg bij de Foto: Marco Brouwer

Uitleg bij de Foto: Marco Brouwer

Marina Smits 1051
Een bel fotograferen is niet zo makkelijk als het lijkt. Het is en blijft een bewegend object en dat kan wel eens voor onscherpe foto’s zorgen. Marco is het gelukt om de bel scherp te krijgen en heeft er een mooi plaatje van gemaakt. We hebben hem gevraagd voor een korte uitleg over zijn foto. Hij legt het uit in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Marco Brouwer

Camera: Canon 450D
Lens: Canon 18-55mm
Diafragma: F/5.6
Sluitertijd: 1/100
ISO: 800

“De foto zelf is genomen in Polen, bij het huis van de grootouders van mijn vriendin. Om een beetje te experimenteren met reflecties leek het mij leuk om met de bellenblaas aan de slag te gaan. Na een aantal shots kwam deze eruit. Ik heb de foto een beetje bewerkt met Picasa, zoals de bel in het midden geplaatst, contrast aangebracht en de foto een klein beetje verscherpt”, legt Marco uit. Deze foto van Marco laat zien dat je met allerdaagse dingen hele leuke foto's kunt maken. Kijk is om je heen. Wat is leuk om te fotograferen? Allerdaagse voorwerpen kunnen bijdragen aan hele leuke foto's zonder dat je het weet. Benieuwd naar nog meer tips? We hebben eerder al een video gedeeld, maar als je opzoek bent naar inspiratie, kijk dan nog eens naar deze zeven huishoudelijke voorwerpen voor creatieve foto's.

Tips van Marco

  • Blijf lekker experimenteren.
  • Eerst goed voorbereiden voor je aan de slag gaat, zoals een volle accu, de juiste lens en dat je alle materialen gereed heb.
  • Een beetje nabewerking kan je foto een stuk beter maken, wees niet bang om dit te proberen!