Uitleg bij de Foto: Klaske Hoitink

Uitleg bij de Foto: Klaske Hoitink

Marina Smits 915
De sneeuw, de stromende rivier en een mooie omgeving zijn allemaal opgenomen in deze landschapsfoto van Klaske. Waar moet je eigenlijk op letten bij landschapsfotografie? Klaske legt uit waar zij op heeft gelet met het maken van deze foto in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Fo
to © Klaske Hoitink

Camera: Casio EX-FH20
Diafragma: F/5.6
Sluitertijd: 1/640
ISO: 100

'De foto is gemaakt bij Bow River, Banff, Alberta, Canada. Banff is een prachtig plaatsje in een prachtige omgeving. Het was begin november al echt winter met temperaturen van -20 graden Celsius. De rivier is gletsjerwater wat uit de bergen komt en dus ijskoud. In deze tijd van het jaar zie je de ijsschotsen stromen in het koude water', vertelt Klaske.

Landschapsfoto

'Ik wilde een goede indruk geven van de omgeving met de besneeuwde bergen, de stromende rivier, de sneeuw en vooral de ongerepte natuur. In landschapfoto's vind ik het mooi om diepte en verschillende lijnen te laten zien. Op die manier leeft de foto meer en krijg je een beter beeld van de grootte van de omgeving. De rivier die het beeld instroomt en zijn weg vervolgt tussen de bergen door naar beneden, zorgt voor lijnen en voegt iets extra's toe aan de foto.' 

Hobby

'Ik kan er echt van genieten om erop uit te trekken en mooie foto's proberen te maken. De ene keer slaagt dat beter dan de andere keer, maar als je thuis komt en de foto's blijken goed te zijn gelukt en soms nog mooier te zijn dan ik hoopte, is dat dubbel genieten! En als anderen vervolgens je mening delen, is dat natuurlijk helemaal super.'

Tips van Klaske:

  • Probeer diepte te creëren in de foto. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een takje of iets anders wat dichtbij staat/ligt mee te pakken op de foto. 
     
  • Zorg voor verschillende lijnen in de foto, dat maakt de foto interessanter.