Uitleg bij de foto: Jarno Brandt

Uitleg bij de foto: Jarno Brandt

Dalindcy Koolhoven 1465
Deze foto van Jarno Brandt is toch een beeld om bij weg te dromen? De mooie kleuren en reflectie van de wolken in het gebouw zijn prachtig door hem op de foto gezet. Hij vertelt iets meer over dit plaatje, dat hij maakte in Zürich.


Foto © Jarno Brandt

Brandpuntafstand: 17mm
Diafragma: f/8
Sluitertijd: 1/160
ISO: 200

'Deze foto is gemaakt tijdens een trip naar Zürich. Toen ik de trein uitstapte viel mijn oog meteen op dit gebouw. Het begon al donker te worden, waardoor de zon mooi reflecteerde op de ramen van het gebouw. Ik ben recht voor het gebouw gaan staan en zag een heleboel mooie kleuren en lijnen, naast de zon waren de wolken namelijk ook heel mooi. Ik bewerk mijn foto's altijd in Lightroom, vooral het contrast pas ik geregeld aan, zodat de kleuren mooi tot hun recht komen. Een goede balans vinden is daarbij essentieel.'

Over Jarno

Jarno is veertig jaar en woont in Kaulille. Hij is al zijn hele leven bezig met fotografie. Als kind maakte hij vaak foto's met het analoge toestel van zijn vader. Later kocht hij voor zichzelf een camera en zo kreeg hij de smaak steeds meer te pakken. Toen hij zijn eerste spiegelreflexcamera  aanschafte viel zijn keuze op de Nikon D5000.

Tips

  • Word lid van een fotoclub, daar leer je ontzettend veel van.
  • Durf te experimenteren, je camera kan waarschijnlijk meer dan je denkt.