Uitleg bij de Foto: Jantsje Bron

Uitleg bij de Foto: Jantsje Bron

Joni Hendrix 1032
Jantsje Bron wil altijd alles ontdekken en uitproberen. Dat deed ze ook met deze foto. Ze pakte er een vergrootglas bij en maakte deze prachtige plaat. Wat een leuk idee! Ze vertelt graag meer over haar foto in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Jantsje Bron

Camera: Fujifilm X-S1
Diafragma: f/7.1
Sluitertijd
: 1/800
ISO: 100

'Deze foto heb ik gemaakt nadat ik een tip op de Facebookpagina van Cameraland las over het fotograferen met een vergrootglas. Ik fotografeer veel met een glazen bol en het leek me leuk om eens iets anders te proberen. Dus ik pakte een vergrootglas en ging in het gras zitten. Ik ben met scherpstellen en het licht gaan spelen. Als ik een millimeter naar links of rechts ging, was het licht door de kromming van het vergrootglas al anders.'

Beter leren kijken

Sinds twee jaar is Jantsje bezig met fotograferen. Eerst had ze alleen maar aandacht voor luchten en landschappen, maar nu maakt ze van alles wat haar opvalt een foto. 'Ik heb beter leren kijken en zodra ik iets lees, wil ik dat proberen', aldus Jantsje. Gelukkig maakt ze nu ook andere foto's dan alleen luchten en landschappen, want anders hadden we deze mooie foto misschien nooit van haar gezien!

Tips van Jantsje

  • Heb altijd je camera bij je
  • Verander geregeld van standpunt
  • Ga eens op je buik in het gras liggen of klim eens boven op een stoel
  • Doe gek en blijf lachen, dan maak je de mooiste foto's