Uitleg bij de Foto: Jantsje Bron

Marina Smits 957
Een echte winterfoto: sneeuw, de ondergaande zon en een goede compositie. De foto geeft ons een echt wintergevoel. Houd het weer goed in de gaten. Voor je het weet slaat het weer om en ligt er een pak sneeuw. Voordat het zover is legt Jantsje uit hoe ze deze foto heeft gemaakt in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Jantsje Bron

Camera: Casio Exlim EX-277
Lens: -
Diafragma: f/3.1
Sluitertijd: 1/100sec
ISO: 50

‘Toen ik deze foto heb genomen in 2007 had ik net mijn eerste compact camera gekregen; een Casio Exlim EX-Z77. Er lag die dag sneeuw en ik was foto's in de tuin aan het maken, de lucht begon oranje te kleuren en ik ben meteen gaan kijken. De boerderij en de kerk werden mooi verlicht, en zo heb ik deze foto gemaakt. Ik probeer altijd zoveel als mogelijk licht te vangen in mijn foto’s’, vertelt Jantsje over haar foto.

'Ik ben een gelegenheidsfotograaf. Ik gebruikte mijn compact camera vooral om de beelden(kunst) die ik maak op de foto te zetten. Alles op de automatisch stand en knippen maar. Nu gaat er geen dag voorbij dat ik geen foto's maak, vaak van luchten, maar ook maak ik foto's van gewone, bijzondere dingen om me heen. Sinds kort ben ik ook bezig met de instellingen en dat is oefenen en lezen en weer oefenen. In mei 2014 heb ik een nieuwe camera gekocht; een Olympus XZ-1. Een toestel dat prachtig heldere foto's maakt.'


Deze foto heeft Jantsje een paar minuten later gemaakt.

Tips van Jantsje:

  • Je camera altijd bij je hebben, vooral met luchten fotograferen.
  • Zorg dat je op tijd bent, de zon wacht niet op jou als hij op-of ondergaat.
  • Als je gevoel zegt, dit is mooi, luister!

Snoeks 2015

Deze foto van Jantsje werd vorige week bekroond tot: Foto van de week. Zij is de tweede weekwinnaar die Snoecks 2015 heeft gewonnen! Tot en met vrijdag 26 december wint de weekwinnaar dit boek. Dus stuur snel al je foto's in, wie weet ligt het boek binnenkort bij jouw op de mat!