Uitleg bij de foto: Jan Sluimer

sanne 1701
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Jan Sluimer die maar heel kort de tijd had om een foto te maken.

jan sluimer
Foto: Jan Sluimer

Instellingen

‘Deze foto is genomen tijdens de Wereldhaven 2011 in Rotterdam met de Canon 500D en een Sigma lens 18-200 mm. Ik heb gekozen voor een diafragma an f/5, een  sluitertijd van 1/160 sec. en een isowaarde van 100. De foto is genomen vanaf een schip aan de kade, ik keek naar beneden en kon dit aanschouwen, wat een mooie compositie opleverde. Het viel niet mee want je loopt achter elkaar dus je kon maar even blijven staan. Mensen zijn dan ongeduldig en willen doorlopen dus in een fractie moet je de foto maken. Dat maakt het ook wel weer leuk en zeker met dit als resultaat.

Ik heb deze foto bewerkt in Picasa. Zelf ben ik niet zo goed thuis in bewerken maar met Picasa is het goed te doen.

Tip

  • Kies een bepaald standpunt en neem een aantal foto's.
  • Blijf niet staan maar verander eens van positie.

Jan Sluimer

Jan Sluimer is vijftig jaar, woont in Zuidland en is zo’n zes jaar bezig met fotografie. Ook is hij lid van fotoclub Lucky Shot in Abbenbroek. Op het gebied van fotografie zijn zijn interesses veelzijdig, vertelt hij: ‘Ik pak mijn fiets en ga er op uit en maak foto's in mijn omgeving of de natuur. Soms neem ik de metro en ga naar Rotterdam  en ga daar wat plaatjes schieten, straatfotografie.’ Zijn werk kun je vinden op zijn website.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Jeroen xxx

Ik snap niet goed waarom dit juist een opmerkelijke foto is.