Uitleg bij de foto: Ine van den Munckhof

sanne 1140
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Vandaag is Ine van den Munckhof aan het woord voor wie fotografie vooral genieten betekent.

munkchof
Foto © Ine van den Munckhof

Instellingen

'Deze foto is gemaakt begin december (2012) aan het einde van de middag. Ik kwam net van mijn basiscursus fotografie vandaan en we kregen als opdracht mee naar huis: ‘'Dit is mijn winter’’. Die ochtend was er verse sneeuw gevallen en na mijn cursus ben ik doorgereden naar een mooi stukje bosgebied in Overloon. Terwijl ik daar liep en omhoog keek en de zon op de besneeuwde toppen zag schijnen, heb ik mijn groothoek (Tamron 10-24) op mijn camera gezet, mijn belichting goed gezet, mijn timer ingesteld, mijn plastic zak (die ik altijd in mijn rugzak heb) op de grond gelegd, mijn camera in een goede positie erop gelegd en deze foto gemaakt. Thuis heb ik hem alleen wat bijgesneden en een beetje kleurtoon/verzadiging toegevoegd.'

Ine maakte haar foto met haar Nikon D90, een sluitertijd van 1/100, een diafragma van f/5, een iso van 250 bij een brandpunt van 10mm.

Tips

  • Begin met een basiscursus fotografie.
  • Zorg dat je altijd een plastic zak in je rugtas hebt.
  • Heb er vooral plezier er in.

Ine van den Munckhof (52)

'Begin 2012 kreeg ik van een goede vriend een spiegelreflexcamera (een Nikon D60 die inmiddels is ingeruild voor een D90) en er ging een wereld voor me open. Ik ben me gaan verdiepen in fotografie door veel te lezen over sluitertijd, diafragma, iso enzovoort. Websites zoals digifotostarter.nl helpen me door nuttige en goede tips te plaatsen, verder kijk en leer ik van anderen die hun foto’s plaatsen op de site. Momenteel ben ik bezig met mijn gevorderde cursus en ben ik nog lang niet uitgeleerd. Het liefste heb ik mijn camera altijd bij me omdat ik nu anders om me heen kijk. Ik neem zoveel dingen in me op die ik voor mijn fotografievirus beslist niet zag. Voor mij betekent fotografie genieten.'

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne