Uitleg bij de Foto: Hilde Remerie

Uitleg bij de Foto: Hilde Remerie

Marina Smits 862
De feestdagen zijn inmiddels voorbij, maar de feestsferen blijven meestal nog een paar dagen hangen in huis. Hilde Remerie was vorige week weekwinnaar, met haar foto van kerstverlichting. Hoe zij dit heeft gedaan, legt ze uit in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto
© Hilde Remerie

Camera: Canon Powershot G11
Diafragma: f/7.1
Sluitertijd: 1/25sec
ISO: 200

'Dit strengetje met lampjes kwam ik tegen in een winkel, het heeft gekleurde metalen bolletjes, perfect om foto's van te maken. Soms is het gewoon leuk om af en toe eens naar een winkel te gaan om dingen te zoeken die je kan gebruiken voor een foto. Dat kan van alles zijn van lichtjes tot iets met glas of van metaal, noem maar op', vertelt Hilde.

'De foto heb ik gemaakt met mijn Canon Powershot G11. Het heeft even geduurd voordat ik de juiste instelling te pakken had. In verband met de donkere omgeving was het best lastig om het lampje duidelijk in beeld te krijgen. Het lampje hangt in een hoekje half voor een witte achterwand waardoor het patroon beter tot zijn recht komt. Ik heb de foto iets lichter gemaakt door de plus en min (belichtingscompensatie) handmatig op +1 te zetten.'

Tips van Hilde:

  • Probeer de verschillende handmatige standen (M op de Canon) zoals diafragma (AV) en sluitertijd (TV) eens uit om te kijken wat het beste resultaat oplevert.
  • Maak meerdere foto's met verschillende standen om te vergelijken.
  • Ga eens winkelen met in je achterhoofd wat leuk en origineel is om een foto van te maken.