Uitleg bij de Foto: Henk Pijnappels

Uitleg bij de Foto: Henk Pijnappels

Joni Hendrix 1542
Dat je een stapel terrasstoelen mooi op de foto kunt zetten, laat Henk met deze foto zien! 'Ik vond de foto eigenlijk al meteen geslaagd toen ik naar mijn camerascherm keek', vertelt Henk aan ons. Hoe heeft hij deze foto gemaakt? Dat legt hij graag uit in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Henk Pijnappels

Camera: Canon 1000D
Lens: Canon EF 50mm F1.8/II
Diafragma: f/4.5
Sluitertijd: 1/1000sec
ISO: 200

'Deze foto heb ik gemaakt toen ik op vakantie was in Mallorca. Ik vond de foto eigenlijk al meteen geslaagd toen ik naar mijn camerascherm keek. Dat je van een stapel terrasstoelen nog iets kunt maken', zegt Henk lachend. 'Als we op vakantie gaan, zoek ik altijd al ruim van tevoren op allerlei sites welke bezienswaardigheden in de buurt te vinden zijn. Altijd fijn als je goed voorbereid op pad gaat. Maar af en toe ga ik ook wandelen om de omgeving te verkennen; camera mee en gewoon goed kijken en op zoek gaan naar interessante, opvallende en leuke dingen. Zo zag ik deze stapel terrasstoelen, ze stonden mooi gestapeld en het aparte lijnenspel viel me meteen op. Toen ik weer thuis was van deze fantastische vakantie, bekeek ik mijn foto’s. Altijd spannend! De kleur van de terrasstoelen viel tegen, helemaal verweerd door de zon. Ik heb toen gekozen om de foto zwart/wit te maken en deze een slag te draaien.'

Tips van Henk

  • Neem je camera zoveel mogelijk mee als je ergens naartoe gaat
  • Leer je camera goed kennen, zodat je bij elke situatie een plan van aanpak hebt
  • Blijven oefenen en experimenteren met sluitertijd, diafragma en ISO
  • Doe kennis op via internet en magazines als DIGIFOTO Starter 

Snoeks 2015

Deze foto van Henk werd vorige week bekroond tot Foto van de Week. Hij is de eerste weekwinnaar die Snoeks 2015 heeft gewonnen! Tot en met vrijdag 26 december wint de weekwinnaar dit boek. Dus stuur snel al je foto's in, wie weet ligt het boek binnenkort bij jouw op de mat!