Uitleg bij de foto: Hanneke van der Warf

Uitleg bij de foto: Hanneke van der Warf

Dalindcy Koolhoven 790
Wij kunnen enorm genieten van een mooi portret, maar deze foto die Hanneke maakte is wel heel bijzonder. Een jongetje achter een smoezelig raam dat naar de grond onder hem kijkt, daar moesten we meer van weten! Hanneke vertelt hoe ze deze foto maakte en deelt haar tips.


Foto © Hanneke van der Warf

Camera: Nikon D5100
Diafragma: f/5.3
ISO: 100
Sluitertijd: 1/160 sec

'Deze foto maakte ik in de stad Porto in Portugal. Mijn man en ik zijn daar op vakantie geweest. Wij waren de mooie stad aan het bekijken toen ik ergens naar boven keek en dit jongetje voor het raam zag staan. Ik denk dat hij verstandelijk beperkt is. Ik kon nog net deze foto maken voor iemand hem bij het raam vandaan trok. Thuis heb ik de foto iets bewerkt in Photoshop Elements 13.'

Over Hanneke

Hanneke is 65 jaar en woont in Vlissingen. Ze fotografeert al meer dan 25 jaar. 'Ik ga met mijn man veel op stap naar het buitenland, en kom op die manier op een heleboel plekken die voor mij een bron van inspiratie zijn. Zo zijn we in 2014 naar Marokko geweest. Een prachtig, bont land waar elke fotograaf zijn hart op kan halen. Ik fotografeer eigenlijk alles wat mij mooi, leuk of interessant lijkt. Dat kan een mooie stad in het buitenland zijn, maar ook een bloem in de achtertuin.'

Tips

  • Neem altijd je camera mee. Je zult net zien dat er iets gebeurt als je je camera niet bij je hebt.
  • Fotografeer altijd in raw, zodat je de foto's naderhand naar eigen smaak aan kunt passen.
  • Ook alledaagse dingen kunnen een mooie en interessante foto opleveren. Kijk met een frisse blik naar objecten in en om het huis. 
afbeelding van Elly van der Koore

Het is inderdaad een mooie foto. In die landen worden kinderen met een beperking toch vaak in het verdomhoekje geplaatst. Maar ook je andere foto's zijn erg mooi. Zelf maak ik vaak foto's, doodgewoon met mijn smartpfone, die heb ik altijd bij me.