Uitleg bij de foto: Ferdinand van den Dikkenberg

Uitleg bij de foto: Ferdinand van den Dikkenberg

Joni Hendrix 1125
Experimenteren met de instellingen van je camera juichen wij altijd toe! Het is erg leuk om te zien dat jullie ook geregeld de camera zelf instellen. Ferdinand van den Dikkenberg maakte deze foto van kermisattracties en koos voor een lange sluitertijd. Hij legt uit hoe hij de foto heeft gemaakt.


Foto © Ferdinand van den Dikkenberg

Camera: Canon 70D
Diafragma: f/22
Sluitertijd: 6 sec.
ISO: 100

'Het idee voor deze foto kreeg ik toen ik prachtige foto’s zag van kermisattracties die met een lange sluitertijd zijn gefotografeerd. Ik heb me hierin verdiept. Ik keek veel filmpjes en las enkele artikelen. Deze foto is gemaakt op de kermis in Rhenen. Ik ben langs de weg gaan staan met mijn camera op statief, zodat ik het reuzenrad, Booster Maxx en de Sound Machine er goed op kreeg. Dit is de mooiste foto uit de serie geworden. De foto heb ik iets bewerkt, vooral het contrast heb ik verhoogd. Daarnaast heb ik de foto bijgesneden, want er stonden reclamevlaggen op de foto die ik er niet op wilde hebben.'

Over Ferdinand

Sinds enkele jaren is fotografie een grote hobby van Ferdinand. Hij begon met een compactcamera en inmiddels fotografeert hij met een Canon 70D. 'Toen ik mijn vriendin leerde kennen kwam ik erachter dat zij fotografie ook leuk vond. Ze had een Canon 400D. Deze camera ben ik ook gaan gebruiken en in combinatie met wat cursussen is mijn fotografie een stuk verbeterd.'

Tip

  • Experimenteer veel en fotografeer in raw. Het maakt niet uit als de foto's niet meteen lukken. Deze foto is de mooiste uit een serie van zestig.

Wil je ook foto's maken van kermisattracties met lange sluitertijden? Ga dan naar de Tilburgse Kermis! Daar zijn genoeg attracties die je mooi kunt vastleggen. Dé perfecte plek om te oefenen met lange sluitertijden. De kermis staat er tot en met zondag 26 juli.