Uitleg bij de Foto: Esther van Lottum

Uitleg bij de Foto: Esther van Lottum

Heather 848
In de lezersgalerij vallen vaak bijzondere foto's op. De foto van Esther van Lottum sprong er deze keer uit. Door de reflectie van de wesp en de waterdruppels word je meteen het beeld in getrokken. Hoe heeft ze deze foto gemaakt en wat is het verhaal achter de foto? Ze legt het uit in de rubriek Uitleg bij de Foto.

Wesp
Foto © Esther van Lottum

Camera: Canon EOS 650D
Diafragma: f/9
Brandpuntafstand: 135 mm
Sluitertijd: 1/50 sec
ISO: 800

Esther maakte deze foto tijdens een bezoek aan haar moeder op een camping in Brabant. 'We hadden veel last van wespen in de tuin. Mijn moeder vulde een aluminiumbakje met siroop en zette dat achter in de tuin. Zoals verwacht gingen de wespen hierop af en lieten ons met rust. Zoals altijd had ik mijn camera meegenomen. Op de camping is altijd wel iets te fotograferen. Deze foto maakte ik in de vroege ochtend. Omdat het ’s nachts geregend had, zaten er druppels op het bakje. Ook kwamen er al wat wespen van de siroop snoepen. Toen ik het spiegelbeeld van de wesp in het bakje siroop zag, ging ik snel aan de slag. Ik heb geen statief gebruikt, omdat ik dan flexibeler ben. Mijn lens heeft stabilisatie en de wesp zat op dat moment aardig stil, dus dat ging goed.'

Over Esther

Het liefst fotografeert Esther 's ochtends vroeg als de rest nog slaapt. Haar fotowerk is ook divers. 'Ik heb (nog) geen specialisatie. Ik vind het vooral leuk om zoveel mogelijk dingen uit te proberen.'

Tips

  • Voor zulke foto’s hoef je niet hele dagen op pad. In je achtertuin, plantjes op balkon of een parkje in de buurt is vaak ook veel moois te fotograferen.
  • Een goed moment om insecten te fotograferen is ’s ochtends vroeg. Ze zijn zich dan aan het opwarmen en zijn nog niet zo beweeglijk.
  • Probeer dingen uit. Speel met het diafragma en de sluitertijd en kijk wat er gebeurt.
afbeelding van Heather

Heather Poppeliers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Heather

afbeelding van Chris Clinckx

Mooi gedaan ;-)