Uitleg bij de Foto: Erik Bertels

Uitleg bij de Foto: Erik Bertels

Marina Smits 1276
Als het weer even niet mee zit, betekent dit niet dat je geen foto's meer kunt maken. In huis zijn genoeg voorwerpen die je kunt fotograferen. De simpelste dingen, kunnen een mooi beeld opleveren. Erik Bertels maakte bijvoorbeeld een foto van Tum Tummekes. In de rubriek: Uitleg bij de Foto legt hij uit hoe hij te werk is gegaan.


Foto © Erik Bertels

Camera: Nikon D7100
Lens: Sigma 105mm 1:2.8 DG Macro HSM
Diafragma: F/4.2
Sluitertijd: 1.6sec
ISO: 100

'Ik heb deze foto gemaakt op een grijze, natte dag toen ik totaal geen zin had om naar buiten te gaan. Ik zag een zak snoep liggen op tafel (Tum Tummekes) en dacht daar ga ik een close-up van maken. Ik heb eerst gekeken welke kleuren leuk bij elkaar passen en ik ging op zoek naar een geschikte ondergrond. Er moest een weerspiegeling inzitten. Mijn ook viel al snel op mijn subwoofer. Dat is een zwarte glanzende box', vertelt Erik.

'Ik heb mijn statief klaargezet, mijn macrolens op m'n camera geplaatst en de snoepjes klaargelegd op mijn subwoofer. Ik heb al het licht in de kamer uitgedaan en met een ledzaklampje te snoepjes belicht (ondertussen heb ik een ringflash gekregen voor Nieuwjaar).'

De foto met de drie snoepjes is één foto uit een reeks. Hieronder zie je nog een foto die hij gemaakt heeft op dezelfde dag.

Tips van Erik:

  • Je kunt van alles bedenken om iets in close-up te fotograferen. Je moet maar eens Googlen op internet.
     
  • Met een beetje inspiratie kun je van iets simpel mooie foto’s nemen.