Uitleg bij de foto: Edwin Broeks

Uitleg bij de foto: Edwin Broeks

Dalindcy Koolhoven 573
Edwin Broeks is van alle markten thuis. Van landschappen tot macrofotografie, niets is hem te gek. Op deze foto is een kwal te zien, en wij vroegen ons eigenlijk meteen af hoe Edwin deze foto heeft gemaakt. Hij licht zijn foto toe en geeft een aantal fotografietips.


Foto © Edwin Broeks

Diafragma: f/5
ISO: 800
Sluitertijd: 1/60 sec

'Ik heb deze foto met mijn flitser gemaakt. Het was donker en ik stond op een steiger bij het Veerse Meer te wachten op een zonsondergang. Uit het niets kwamen er ineens kwallen aan de oppervlakte die na een kwartier weer verdwenen. Vanwege het formaat van de kwallen is deze foto met een zoomlens gemaakt. Om het scherpstellen zo goed mogelijk te laten slagen moest ik het kabbelen van het water in de gaten houden en richten op de 'kop' van de kwal. Daarna heb ik in de nabewerking de foto iets minder flets gemaakt door met het contrast en de lichtinstellingen te spelen.'

Over Edwin

Edwin heeft sinds vijf jaar een spiegelreflexcamera en fotografeert eigenlijk alles wat voor zijn lens komt. Macro, High Speed, HDR, landschappen en gebouwen, niets is hem te gek. Hij vindt het leuk om te spelen met de apparatuur die hij heeft en om zijn onderwerpen uit verschillende oogpunten te fotograferen. Edwin gaat graag de uitdaging aan om het plaatje te krijgen dat hij in gedachten heeft. Soms duurt dat weken, soms is het zo gebeurd.

Tips

  • Kijk veel om je heen, vooral naar boven en naar beneden.
  • Ga het onbekende niet uit de weg en speel met de instellingen van je camera.
  • Schiet eens een foto terwijl je op de knieën zit of zet je camera op de grond.
  • Wil je een nieuwe uitdaging aangaan, lees jezelf dan in op het internet.
afbeelding van Davy-Sleijster

Heel apart!