Uitleg bij de foto: Eddy Haamel

sanne 1434
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Eddy Haamel, een fotograaf die al sinds de jaren zeventig fotografeert.

haamel
Foto: Eddy Haamel

Instellingen

Eddy maakte deze foto met een Nikon D70 en een 200mm-objectief. Hij gebruikte de diafragmavoorkeuze van f/5.6. ‘Deze opname is in Venetië gemaakt tijdens een vakantie. De foto’s zijn meestal snapshots die ik in de namiddag neem omdat het licht dan optimaal is. Normaal neem ik tussen de 100 en 150 foto’s waarvan ik daarna de twintig beste selecteer.

Eddy Haamel

Eddy is 59 jaar en fotografeert al sinds de jaren zeventig. Voor hem is fotografie puur een hobby. Met zijn Nikon d70 maakt hij plaatjes zoals deze, maar het analoge tijdperk is voor Eddy nog niet helemaal afgelopen: ‘Ik maak nog veel analoge foto’s met een Nikon f4s en Bronica erts, maar met het digitale tijdperk wordt de Nikon d70 het meest gebruikt omdat je direct kunt zien wat je gemaakt hebt en ook direct foto’s kunt afdrukken.’

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Kathleen

prachtig ontspannen portret