Uitleg bij de foto: Dennis Schoonbeek

sanne 1763
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een landschapsfoto van Dennis Schoonbeek die naast zijn werk een fotografie-opleiding volgt.

Dennis
Foto: Dennis Schoonbeek

Instellingen

Deze foto maakte Dennis met een Pentax K-7 en een 28-70mm F2.8 AT-x pro lens van Tokina. 'Omdat er veel beweging was die ik wilde bevriezen, heb ik gekozen om een snelle sluitertijd te hanteren en de rest van het denkwerk aan de camera over te laten. Daarnaast heb ik voor een laag camerastandpunt gekozen zodat de kijker dichter op de personen komt en de helikopter groter lijkt. Voor de bewerking vond ik het belangrijk om de gebruikte effecten niet de overhand te laten hebben, ze moesten de foto dragen en niet overnemen. Ik heb hierbij wat gespeeld met de levels en contrast zodat het beeld wat dynamischer werd. Ook heb ik een beetje 'korrel' toegevoegd om het beeld wat filmografisch over te laten komen.' 

Tip

'Kies een laag camerastandpunt zodat je als kijker dichter bij het onderwerp komt.'

Dennis Schoonbeek (23)

'Ik werk in het dagelijkse leven bij de Koninklijke luchtmacht en volg daarnaast een mbo-opleiding voor beroepsfotograaf. Ik probeer, nu ik wat meer ervaring heb, ook langzamerhand wat bij te verdienen in de fotografie. Hierbij wil ik me gaan specialiseren in portret- en documentaire fotografie.' Meer werk van Dennis kun je vinden op zijn website.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van ralph de H.

Mooie foto met veel actie erin! Dat 'filmografische' zie ik er ook wel in!