Uitleg bij de foto: Davy Matthijnssens

charlottelipic 2184
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van een snelweg in Malaga, waarin de koplampen van auto's zijn samengekomen tot snelle lichtstrepen.


'Malagooo' Foto © Davy Matthijnssens

Instellingen

Vanaf de leuning van een voetgangersbrug in Spanje is deze foto genomen. Davy heeft een iso-waarde van 400 en een sluitertijd van 3 seconden als instellingen genomen. 'Daar heb ik mijn diafragma op aangepast om de belichting goed te krijgen. De bedoeling was om de voor- en achterlichten van de auto's in een vloeiende lijn in beeld te brengen met op de achtergrond de lichtjes van het nachtleven.'

Tips

Voor het maken van foto's zoals deze is het belangrijk een statief en lange sluitertijd te gebruiken. Ook moet je rekening houden met de timing van aankomende en wegrijdende auto's en oppassen dat er bijvoorbeeld geen auto's afslaan en hun richtingaanwijzer gebruiken. Die kunnen de mooie strakke strepen in je foto verstoren.

Davy Matthijnssens

Davy is 29 jaar en komt uit het Belgische Sint-Niklaas. Naast zijn baan als binnenhuisdecorateur studeert hij fotografie aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. 'Het is de bedoeling dat de fotografie overhand neemt. Ik ben nu bezig met mijn eerste jaar. De eerste twee jaar werken wij enkel in zwart-wit om daarna verder te gaan in kleur. Daarom ook die foto in zwart-wit, maar ik vind hem ook héél mooi in kleur. De bedoeling van die opleiding is om mij verder te ontwikkelen in de kunst van fotografie. Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar straatfotografie.'


'Malagooo' in kleur Foto © Davy Matthijnssens

afbeelding van Jelle

Ik vind dit een mooie foto, zeer subtiel. Jammer van bepaalde details in het wegdek. Lijkt of er een nieuwe betonplaat werd gelegd. (grapje)