Uitleg bij de Foto: Chris Clinckx

Uitleg bij de Foto: Chris Clinckx

Marina Smits 1809
Vorige week werd Chris Clinckx weekwinnaar met zijn foto aan het Schulensmeer. Wij vroegen ons af of we een weerkaatsing zien op de foto of dat de tak half in het water ligt. In de rubriek: Uitleg bij de Foto vertelt hij meer over zijn winnende plaat.


Foto © Chris Clinckx - Schulensmeer

Camera: Panasonic G6
Lens: Lumix vario 14-140 / F3,5-5,6
Diafragma: f/11
Sluitertijd: 1/80
ISO: 160

'Ik was bij mijn zus op bezoek aan het Schulensmeer en het was vreselijk koud. Wij gingen foto's van de zonsopkomst nemen. Een keer dat de zon wat hoogte had begon ik terug naar de auto te wandelen en zag ik deze takken uit het water steken. Ik was gefascineerd door de eenvoud en de reflectie van de takken in het water, en heb toen maar geprobeerd om er een abstract beeld van te maken met een leuke foto als resultaat', vertelt Chris.

'Mijn eerste fototoestel kocht ik vier jaar geleden; een Panasonic G3. Ik was zeer tevreden over de werking en gebruik van dit toestel en toen de G6 op de markt kwam heb ik mijn G3 aan mijn dochter cadeau gedaan en meteen de G6 aangeschaft. Ik vind het micro four thirds systeem super handig. Het zijn geen zware fototoestellen en lenzen die je de hele dag moet meesleuren, maar handig, compact en lichtgewicht. Ik heb nooit een fotografie cursus gevolgd, maar lees enorm veel op internet, boeken en tijdschriften, zoals digifoto Starter. Ik tracht ook alles uit te proberen wat ik lees en experimenteer graag en heel veel. Mijn laatste aankoop is een Lensbaby composer Pro waar ik nu volle bak mee aan het experimenteren ben', vertelt Chris over zijn hobby.

Tips van Chris:

  • Lees en experimenteer heel veel.
  • Neem je toestel overal mee naar toe.
  • Gebruik je ogen en 'go out of the box' zou ik zeggen.