Uitleg bij de foto: Cees Buitendijk

sanne 1450
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Cees Buitendijk.

CEES BUITENDIJK
Foto: Cees Buitendijk

Instellingen

'Deze foto is genomen in het Spanderswoud. De bron van natuurlicht is voor mij een enorme schat. Ik woon er dichtbij dus maak ik er veel gebruik van. Ik heb op deze klaarlichte dag de Hand held Twilight Mode van mijn Sony HX100V gebruikt om dit effect te krijgen. Ik fotografeer met deze camera om in de natuur niet tekort te komen.'

Tip

'Verlies je niet in ingewikkelde toestanden maar kom met iets simpels tot een apart resultaat.'

Cees Buitendijk

Cees kwam door een revalidatie in aanraking met fotografie en is inmiddels verslaafd aan fotograferen. ‘Straatfotografie trekt mij erg en ik ben nu al twee jaar bezig om Naarden-Vesting uniek in beeld te brengen. Met deze interesses is mijn belangstelling voor de nieuwe compacte 1-inch camera's enorm. Ook wacht ik met smart op de Olymus XZ 2 die naar verwachting binnenkort komt. Ik zou graag een oude spiegelreflexcamera kopen om wat mee te rommelen.’ Leuk om te weten is dat de kunstschilder Rene Romijn uit Tiel de foto van Cees zo intrigerend vond dat hij besloot er een schilderij van te maken.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne