Uitleg bij de foto: Bram Paulussen

charlottelipic 1622
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een mooie actiefoto van een cyclocrosser gemaakt door Bram Paulussen.


'Zdenek Stybar' Foto © Bram Paulussen

Instellingen

Bram heeft deze foto genomen tijdens een cyclocross-wedstrijd in Loenhout met zijn Nikon D700 en een 24-70 f/2.8 lens. 'Ik heb altijd een SB900-flitser bij me die ik weleens gebruik als invulflits, maar alleen als het nodig is. Hier heb ik de iso-waarde op 640 gezet, zodat ik op f/2.8 nog een sluitertijd van 1/400e seconde had.'

De nabewerking van de raw-foto heeft hij in Photoshop gedaan. In Silver Efex Pro heeft hij de zwart-wit omzetting gecreëerd. 

Tips

'Kom op tijd naar het parcours, dan kan je de profs het parcours zien verkennen en kan je een goed plekje zoeken en testen. Zo zag ik enkele renners dit heuveltje afspringen en ben ik daar een paar rondes blijven staan. Het kan redelijk snel gaan dus een externe flits kan handig zijn om het onderwerp te bevriezen.'

Bram Paulussen

De 28-jarige Bram uit Hoogstraten is in 2006 afgestudeerd als fotograaf aan de KDG hogeschool Antwerpen. 'Fotografie is momenteel vooral een hobby. Ik vind vooral wielerwedstrijden interessant omwille van de sfeer en het volkse karakter ervan. Zelf fiets ik ook graag een stukje.' Op Flickr zijn de foto's van Bram, van vooral wielerwedstrijden, te zien.