Uitleg bij de foto: Berend Pol

sanne 1542
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Vandaag vertelt Berend Pol over de mossels die zijn aandacht trokken.

pol
Foto: Berend Pol

Instellingen

Deze foto heb ik gemaakt inde haven van Harlingen waar ze de betonning uit zee opslaan. Mijn oog viel op de jonge mossels die op de ton zaten. Omdat ik graag details fotografeer, pakte ik mijn camera Canon Powershot SX20 IS. Die heb ik altijd bij me. Ik probeerde zo dicht mogelijk bij het onderwerp te komen. Daardoor moest ik het fototoestel in de stalen kooi steken, het uitklapscherm deed hierbij goed zijn dienst waardoor ik goed de uitsnede kon bepalen. Vanwege het geringe licht gebruikte ik ISO 250, F/4 en een sluitertijd van 1/60e seconde.

Berend Pol (63)

Ik ben al 45 jaar bezig met fotografie. Ik had in de begintijd een Agfa camera. Nu, vele jaren later, heb ik een Canon Powershot Sx20 en de kleinere Canon Powershot A590. In de tussenliggende tijd heb ik diverse spiegelreflexcamera’s gehad en een donkere kamer. Daarin heb ik veel geleerd en geëxperimenteerd. In 2001 ben ik overgestapt naar een digitale camera en ben ik fotoreportages gaan maken van de wandelingen die ik maak. Dat is uitgegroeid tot een foto- en wandelsite. Vanaf 2006 werk ik niet meer en kan daardoor veel tijd en aandacht besteden aan mijn hobby fotografie. Momenteel verzorg ik voor de website Harlingen online de dagfoto.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne