Uitleg bij de foto: Anja Voorn

sanne 1364
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Anja Voorn die haar lens op de keelholte van een babyzwaluw richtte.

anja voorn
Foto © Anja Voorn

Instellingen

Anja maakte deze foto met haar Nikon D300, een sluitertijd van 1/800 seconden, een diafragma van f/7.1, een iso van 320 en een brandpuntsafstand van 300 mm. 'Ik reed met de auto door de polder van Eemnes en zag dat er jonge zwaluwen werden gevoerd door hun moeder die af en aan vloog. Ik gaf extra gas en deed meteen de motor uit zodat ik langzaam en in stilte iets dichterbij kon komen. Honderden foto's kon ik maken vanuit mijn autoraam, de lens rustend op een zadelrijstzak.'

Tips

Die zadelrijstzak raadt Anja iedereen aan: 'Dat is echt een must, omdat je camera dan volledig stabiel ligt.' Een andere tip van de fotografe: 'Geduld, heel veel geduld. Steeds maar weer naar die polder, hopend dat je je geluksmoment zal krijgen.'

Anja Voorn (55)

Anja Voorn begon in 2005 in Kenia met fotografie. 'Ik begon met een kleine compactcamara, maar groeide al snel uit naar de Nikon D300 omdat ik fotografie zo leuk vond. Ik fotografeer dieren in de breedste zin van het woord; van macro tot wild life.' Anja stuurt haar fotowerk op verschillende websites in om met de kritiek die ze ontvangt verder te komen. Behalve kritiek, viel ze door haar inzendingen echter ook al regelmatig in de prijzen.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Agnes

Hoi Anja, lange tijd niet meer gezien.
Maar wat een pracht foto heb je hier geplaatst.
Interessant om om zo in dat bekkie te kijken.
Het is weer eens wat anders als de standaard vogel plaat.
Mijn complimenten.

afbeelding van dubbelaa

Hoi Anja,
Wat een ongelooflijk mooi moment te pakken. Je hoort hem bijna roepen...
Schitterende foto.
En een goed verhaal bij de foto
Groetjes Anne