Uitleg bij de foto: Anja Vaalburg

sanne 1348
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Anja Vaalburg die het liefste buiten fotografeert.

anja vaalburg
Foto © Anja Vaalburg - Uitsnede

Instellingen

'Deze foto is met de Olympus SP800UZ, een wat luxere compactcamera, gemaakt. Ik heb de P-stand gebruikt met geen extra instellingen, daar had ik geen tijd voor. Ik zag dit beeld met de tegenstellingen en dacht: even door de knieën en klik, dan kan ik er thuis vast iets van maken. Ik heb een stuk van de bovenkant weggesneden omdat die erg druk en overbelicht was (zie foto hieronder). Verder heb ik in Picasa de 'cinemascoop' toegepast, de kleur weggenomen en voor minder verzadiging gezorgd. Met straatfotografie probeer ik te kijken naar iets aparts en liefst zo rustig mogelijk.'

anjavaalburg
Foto © Anja Vaalburg - Origineel

Tip

'Maak eens een foto vanuit een lager standpunt door bijvoorbeeld op je knieen te gaan zitten of te gaan liggen, dat kan leuke effecten geven.

Anja Vaalburg

'Ik woon op een mooi plekje in Deinum (vlakbij Leeuwarden) en ben graag buiten in de tuin bezig. Ook hou ikvan fietsen, wandelen en op vakantie gaan. Vakantiekiekjes maken doe ik al heel lang, maar de laatste jaren ben ik bewuster gaan fotograferen, door op fotosite's rond te kijken en zelf soms foto's plaats. Ik let nu meer op compositie en probeer wat met instellingen te spelen. Ik vind veel dingen leuk om te fotograferen en het liefst fotografeer ik buiten. Het bewerken van foto's is bovendien ook een leuke hobby, ik werk met Picasa en Abdobe elements 7.'

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne