Uitleg bij de foto: Anita van den Broek

sanne 1424
Soms zie je een opmerkelijke, mooie of technisch interessante foto waarvan je graag zou willen weten hoe deze tot stand is gekomen. In deze rubriek geven fotografen uitleg over een foto. Deze keer is dat een foto van Anita van den Broek.


Foto © Anita van den Broek

Instellingen

Deze foto van onze hond, Loebas, is gemaakt met een Nikon D3100 en een 18-55mm objectief. Ik heb de iso-waarde ingesteld op 400 en het diafragma op f/9. De foto is bewerkt in Picasa. Ik heb hem uitgesneden en omgezet naar zwart-wit en gespeeld met de details en het licht.

Anita van den Broek, 50 jaar

Voor mijn 50ste verjaardag, december 2012, kreeg ik van mijn man een Nikon D3100 omdat ik graag fotografeer. Een digitale spiegelreflexcamera kon ik nooit betalen en nu kreeg ik hem van mijn man! Ik was erg verrast en blij met dit cadeau. Ik ben een beginnende beginner en heb nog geen idee welke instellingen ik wanneer moet gebruiken en waarom. Ik probeer veel uit, zo ook bij deze foto. Om mijn camera te leren kennen wil ik een workshop gaan volgen zodat ik weet waar ik op moet letten en de instellingen ga begrijpen.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Marco de Jong

Mooie foto! Ga vooral lekker door.