Uitleg bij de Foto: Andre Rooseleer

Joni Hendrix 740
Een vlieg jagen wij het liefste weg. Ze zijn vies en irritant, maar Andre Rooseleer was niet van plan om deze vlieg weg te jagen. In ieder geval niet voordat hij er een prachtige macrofoto van had gemaakt. Hoe heeft hij deze foto gemaakt? Hij legt het uit in de rubriek Uitleg bij de Foto.


Foto © Andre Rooseleer

Camera: Sony SLT-A58
Diafragma: 
f/4
Sluitertijd:
 1/160
ISO: 
400

'Op een warme dag was ik de tuin aan het opruimen. In mijn tuin staat een tafel waar bloempotten op staan en daar zijn regelmatig veel vliegen te vinden. Het was mij al een paar keer opgevallen dat de vliegen lang bleven zitten. Ik pakte mijn camera en naderde voorzichtig de vliegen. Ik stelde de lens in op de kortst mogelijke afstand en heb mijn toestel op de tafel gelegd om bewegingsonscherpte te voorkomen. Zo heb ik deze foto gemaakt. Het is een vlieg die zijn eten aan het verteren is. Een vlieg die aan het eten is, vliegt namelijk niet zo snel weg, daarom bleef hij mooi zitten voor de foto.'

Over Andre

Sinds zijn dertigste fotografeert Andre, dit is zijn passie. Inmiddels is hij met pensioen en heeft hij meer tijd voor deze hobby. De fotograaf is erg geïnteresseerd in macrofotografie. 'Het is een hele andere wereld, je ziet dingen die je niet voor mogelijk houdt.'

Tips

  • Als je insecten fotografeert nader voorzichtig, draag geen kleurrijke kleding, maar kies voor zwarte kleding. Insecten reageren namelijk op wit, blauw en rood en als je zulke kleding draagt, dan zijn ze zo weg.
  • Als je wespen fotografeert maak geen onverwachte bewegingen, want de diertjes vallen je zeker aan. Een wespensteek is zeer pijnlijk.
afbeelding van Mat Geerings

Prachtig vast gelegd Andre! Met je Tamron 90mm lens?

afbeelding van Anonymous

Dankjewel voor de reactie