Uitleg bij de Foto: Andre Rooseleer

Uitleg bij de Foto: Andre Rooseleer

Marina Smits 1353
De sneeuw is alweer een tijdje weg in Nederland, maar we krijgen nog steeds prachtige foto's binnen van de wintersferen. Onder andere deze mooie foto van Andre Rooseleer. De sneeuw is nog goed te zien op de takken en de kleuren komen mooi uit. Hoe hij dit gedaan heeft? Dat legt hij uit in de rubriek: Uitleg bij de Foto.


Foto © Andre Rooseleer


Camera: Sony SLT-A58
Objectief: TAMRON USD-SP-DI 70-300mm F4-5.6
Diafragma: F/7.1
Sluitertijd: 1/1250
ISO: 200

'Mijn hobby is fotografie. Indien mogelijk laat ik geen enkele gelegenheid voorbij gaan om foto’s te maken. Begin 2014 stapte ik over naar digitale fotografie. Hiervoor kocht ik de Sony SLT-A58. Het toestel levert mooie foto’s en biedt een enorme keuze aan mogelijkheden', vertelt Andre.  

'Deze foto is gemaakt na de voorspelde sneeuwval in België. Ik ben een echte sneeuwliefhebber. De volgende dag trok ik eropuit om het sneeuwlandschap te fotograferen, in de buurt van Liedekerke, België. Nabij Liedekerke zijn er heel wat wandelpaden door de velden. Het was al later op de middag toen de winterzon het landschap bescheen met een zachte wintergloed. Het creëerde een sprookjesachtige sfeer. Veel takken waren beladen met sneeuw. Dit was het ideale moment voor mij om de foto te nemen, waardoor de naam winterpracht spontaan in mij op kwam. Aan de foto zelf heb ik de belichting en kleur iets aangepast met het programma raw therapee.'

Tips van Andre

  • Kies de juiste witbalans om blauw kleurenzweem te voorkomen bij sneeuw.
  • Fotografeer in raw, zodat je achteraf, indien nodig, de foto kunt verbeteren.
  • Neem voldoende accu’s mee en bewaar ze in je jaszak zodat ze warm blijven. Dit om stroomverlies te voorkomen.
  • Luister naar de ervaring van mensen uit de fotografie, het helpt je een hele stap vooruit.
  • Bescherm je apparatuur tegen stof en barre weersomstandigheden.

Weekwinnaar (01-2015)

Deze foto van Andre werd vorige week bekroond tot: Foto van de week. Hij is de eerste weekwinnaar die een camera-accu naar keuze heeft gewonnen! Tot en met vrijdag 30 januari wint de weekwinnaar deze prijs. Dus stuur snel al je foto's in, wie weet win jij volgende keer een mooie prijs!